Essentiële items die iedereen vergeet te kopen voor een eerste huis

Wanneer je voor het eerst naar een eigen huis verhuist, gaat de focus meestal als eerste naar de grote meubels: een zetel, een bed, fijne zitplekken. Logisch, maar daardoor zou je bijna de kleine – minstens zo belangrijke – dingen vergeten.

Boodschappenlijst

Als je een liefde voor interieur koestert, is er niets leuker dan winkelen voor een nieuwe inrichting. Op de boodschappenlijst staat wellicht een zetel waar je de hele familie op kwijt kan, betaalbare decoratie en een eettafel voor al die avonden met vrienden die op bezoek komen. Wanneer je voor het eerst intrekt in je een eigen huis, zijn het juist de kleine maar essentiële dingen die je over het hoofd ziet. Maar daar helpen wij je bij!

1. Het is ongetwijfeld niet het eerste wat in je opkomt, maar bij gebrek aan vaatwasser is een druiprek geen overbodige luxe.

2. Grote kans dat je bloemen krijgt wanneer mensen je nieuwe optrekje komen bewonderen. Maar… waar laat je die zonder een vaas?

3. Investeer in een goede stofzuiger.

4. Er is een heleboel keukengerei dat gerust even kan wachten. Een blender daarentegen is multifunctioneel. Van verse smoothies tot zelfgemaakte pesto: je kan er alle kanten mee op.

5. Stijl zit ‘m in de kleine dingen. Zelfs toiletproducten komen in mooie uitvoeringen. Een toiletborstel in een stijlvolle houder geeft meteen een luxe uitstraling (en die toiletborstel heb je toch nodig).

6. Eeuwig zonde: kringen op een fonkelnieuwe salontafel. Een mooie set onderzetters is niet alleen praktisch, maar doet ook nog eens dienst als decoratie.

7. Iedereen heeft een verzameling bestek als erfenis van de studententijd op kot. Een nieuw huis met een frisse keuken is de perfecte reden om bestek aan te schaffen dat daadwerkelijk bij elkaar past.

8. In de categorie ‘lijkt niet essentieel, maar je mist het enorm als het er niet is’: het veegblik. Perfect voor kleine ongelukjes.

9. Geen keuken is compleet zonder theedoeken. Tegenwoordig komen die in zoveel verschillende kleuren en prints dat ze echt een toevoeging zijn aan de uitstraling van je keuken.

10. Bij een volwassen huis, hoort volwassen keukengerei. Een goede set messen mag eigenlijk niet ontbreken. Als je ambities hebt in de keuken kun je niet meer aankomen met een plastic mesje dat afbreekt zodra je het in een stevige aardappel zet.

11. Een opbergmand is geen overbodige luxe. Ideaal om rondzwervende plaids en kussens in op te bergen. Ziet er nog gezellig uit ook.

Bron: vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch

nog meer: wooninspiratie