Eigentijds klassiek

Eigentijds klassiek: een beetje van toen en een beetje van nu. Zo doe je ‘t.

klassiek gordijn

 

klassiek kruk bank

klassiek kandelaars

klassiek lamp

klassiek tafelkleed keuken tafel

Embrasse anno nu

Een embrasse is – in de klassieke zin van het woord – een band om gordijnen mee opzij te houden. En een versiering voor het raam. Dat het ook anders en anno 2019 kan, zie je hier. Maak in het met satijn gevoerde gordijn een groot knoopsgat dat om de XL knoop aan de muur past.

Gordijnen met een twist

Zware gordijnen van velours met een barokke print. Klassieker kan bijna niet. Totdat je er een border aan vastmaakt met een rij houten knopen. In combinatie met de designlamp met koperkleurige binnenkant wordt het geheel helemaal hedendaags. Klassieke gordijnen met een twist vind je bijvoorbeeld bij het Nederlandse DTCH. Voor iedere stijl heeft DTCH verschillende raamdecoratie in een breed pallet van kleuren, dessins en materialen.

Klassieke kandelaars

Klassieke koperen kandelaars: vergane glorie zou je denken. Maar dip je ze in een badje met matgrijze verf, dan zijn ze ineens alles behalve oubollig. Zo eenvoudig kan eigentijds klassiek zijn.

Lampenvoet

Combineer je een klassieke lampenvoet met een moderne kap, dan wordt het vanzelf iets bijzonders. Vooral wanneer de kap een mooie tekst verbergt. Print de regel ‘Ik stuur je licht en liefde’ op groot formaat, knip uit en plak met spuitlijm op de binnenzijde van de lampenkap. Het hartje maak je van ijzerdraad en knoopjes.

Tafelkleed

De klassieke ruit wordt een eigenzinnig doe-het-zelf dessin wanneer je deze uit de losse pols op een lap stof schildert. Leuk als tafelkleed, ook leuk als sprei. Neem een ruime hoeveelheid stof zodat het kleed rijkelijk over de grond valt.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie