Een ode aan de lambrisering

Deze maand een ode aan de lambrisering. Omdat het de muren en daardoor de hele ruimte mooier maakt, omdat je het ook een functie kunt geven, omdat het op allerlei eigentijdse manieren kan.


lambrisering verflambrisering lambrisering hout

Instant sfeer

Een lambrisering van verf is de meest eenvoudige manier én heel doeltreffend, wat een instant sfeermaker. Laat de verfkleur terugkomen in de accessoires voor een mooi geheel. Een versie van verf is ook leuk in de gang, die hierdoor extra lang lijkt. Netjes afplakken… en rollen maar.

Functionele lambrisering

Als je een lambrisering gaat maken, denk dan ook aan de functionele mogelijkheden. Door bijvoorbeeld de bovenzijde van een bank van een bepaalde diepte te maken, kun je die gebruiken om spulletjes op te zetten. Of je kunt er een bank in verwerken.

Kleur of niet

Zin om van de hal of de woonkamer een blikvanger te maken? Dat kan door een lambrisering op maat te laten maken, dat is zo gedaan. Zo krijg je in een moderne woning de sfeer van een oud herenhuis. Of maak eens een klassieke gelambriseerde muur in een knalkleur! Kijk als voorbeeld bij deze lambrisering met bloemen.

Krijten

If you can’t make it, fake it! Met schoolbordverf maak je van een gewone muur een eyecatcher.  Daarop kun je met krijt een lambrisering tekenen. Origineel en met een grootst efffect. Bekijk het hier.

Meer ideeën in vtwonen december 2012 en onder inspiratie.

Bron: vtwonen december 2012 | Fotografie Hotze Eisma | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie