Licht en luchtig: maak je huis lenteklaar met deze tips

De dagen worden langer en de nachten korter. De zon komt al eens piepen en wie goed luistert, hoort de vogeltjes al fluiten. Dat betekent dat de lente -eindelijk- terug voor de deur staat en je huis een metamorfose verdient. Hoog tijd dus om een grote lenteschoonmaak te houden. Met deze tips pak je je huis van boven tot onder aan, zodat je volledig klaar bent voor een frisse start. 

Lichtwaterval

Langere dagen betekent meer licht. En geef toe, extra licht in huis geeft je toch een gelukzalig gevoel? Hoe je eraan begint? Heel simpel: ruim je vensterbank op en ga voor gordijnen die volledig open kunnen. Ook een rij lampen boven je tafel oogt feestelijk en uitnodigend. Breng verschil in hoogte aan en het wordt zelfs een tikkeltje nonchalant. Klaar voor het grote werk? Vervang je deuren dan door glazen exemplaren, zo oogt de ruimte in één klap veel groter. Of je nu gaat voor de gordijnen, lampen of nieuwe deuren, ze zorgen allemaal voor een waterval aan licht. Wat heb je nog meer nodig?

Levendig

Een licht huis is mooi, maar met een opvallende kleur breng je pas écht leven in de brouwerij. Verf één muur eens in het geel. Het is misschien wat gewaagd, maar het voelt warm aan en het zou de concentratie bevorderen. Mooi meegenomen! Bovendien hebben vrolijke, lichte kleuren de eigenschap om licht te reflecteren en ruimtes optisch te vergroten. Alleen maar voordelen? Check.

Lekker knus

Uiteraard moet je huis ook gewoon lekker gezellig blijven. Maak het dus niet te kil en kies voor sfeervolle decoratie. Zo brengt een grote poster bijvoorbeeld meer karakter en pit in het interieur. Ben jij een avontuurlijke reiziger die niet langer dan een maand kan thuisblijven? Bestel dan jouw wereldkaart en prik je pin op alle landen die je al bezocht. Ook leuk: met de happy page van La, La, Lente breng je de lente letterlijk in huis!

Bron: beeld 1 – Fotografie Henny van Belkom | beeld 2 – Make-over door styliste Wendy Verhaegh en Fotografie Barbara Kieboom | beeld 3 – Fotografie Eliza De Waele

nog meer: wooninspiratie