Geen ruimte voor een grote kerstboom? Neem gewoon een paar kleine!

Woon je klein of staat je woonkamer al bomvol? Dan is het waarschijnlijk elk jaar weer een struggle om je kerstboom neer te zetten. Kan je wéér dat ene meubel verplaatsen naar de zolder om ruimte te maken voor je boom. Gelukkig kan je het ook anders oplossen. Want een kleine kerstboom is net zo leuk, zéker als je er meerdere neemt en die overal door het huis zet!

kerstboom | vtwonen 13-2020

Altijd plek

Omdat een kleine kerstboom logischerwijs minder ruimte inneemt, is het makkelijker om er een plekje voor te vinden. Ook de plekken waar je misschien in eerste instantie niet per se aan dacht, zijn ineens heel goede opties. De vensterbank bijvoorbeeld. Zo’n klein maatje past daar prima op, zoals deze met een hoogte van 60 centimeter. Ook op de eettafel, op het dressoir in de hal en op de hoek van je keukenblad kun je een kleine kerstboom kwijt.

Klein maar fijn

Wordt de kerstsfeer in huis niet een stuk minder als je geen grote boom hebt? Dat hoeft helemaal niet! Doordat je meerdere kleine kerstbomen in huis haalt, doen ze zeker niet onder voor die ene grote kerstboom die midden in de woonkamer staat. Sterker nog, op deze manier heb je ineens op elke plek in huis een sfeermaker. Misschien zelfs nog wel beter dus.

LEES OOK
Styling: alternatieven voor de kerstboom shop je hier

Iedere boom een andere stijl

Nu je meerdere bomen in huis hebt, hoef je eindelijk niet meer te kiezen in welke stijl je de boom optuigt. Zoals de woonkamer misschien een andere stijl heeft dan de keuken, kan nu de boom in de woonkamer ook verschillen van de kleine kerstboom die in de keuken staat. De ene tuig je bijvoorbeeld op met prachtige witte minimalistische ballen, de andere wordt een feest van kleur en glitters. De kerstboom in de gang kleed je stoer aan met alleen wat lampjes en dennenappels, en de kerstsfeer is gemaakt. Kijk bij elke ruimte goed naar de stijl en pas de kleine kerstboom daarop aan!

LEES OOK
Kerstversiering in de tuin: zo maak je het buiten gezellig

nog meer: wooninspiratie