Een industrieel interieur in 5 stappen

Heb jij een rauwe, gedurfde stijl? Zou jij het liefst in een oud fabriekspand wonen en zie je graag constructiedetails in jouw huis? Kies dan voor een industrieel interieur met vintage elementen. En dat doe je op basis van deze 5 stappen.

Leren zetel Arflex (Friday Next). Eggchair (Mobilia). Salontafel (Meker Wonen). Vloerlamp (Neef Louis). Zitzak (Heronymus). Kussens (Philomijn). Vaas (Maison NL). Klein vaasje in vensterbank (Neef Louis). Kommetje op de grond (Frozen Fountain). Sjaal (Studio Ruig).

1. Typisch industrieel interieur

Gietvloer, metalen trap, stellingkasten van steigerbuizen, bakstenen muur, letterbakken en heel veel vintage zoals een oud bibliotheektrapje, houten tafel met metalen onderstel uit bijvoorbeeld een atelier, designklassiekers, oude lockerkasten en apothekerskasten, industrielampen, oude schoolstoelen, Franse ‘tolix’ tuinstoelen.

2. Industriele kleuren

Zwart-, wit- en grijstinten en legergroen met felgekleurde accenten. Deze kleuren hebben namen als Tent, Lei, Canvas, Melk, Basalt, Oktober en passen perfect in een industrieel interieur.

3. Industriele vormen

Strak en pragmatisch design. Materialen: Metaal, beton, canvas, en hout. De wens om in een oud fabriekspand, een school of een ander industrieel pand te wonen is zichtbaar in het interieur. De sfeer is die van een New Yorkse loft: een grote open ruimte. De indeling, de keuken en de badkamer zijn liefst zelf ontworpen. Constructiedetails worden niet weggewerkt.

4. Industriele dessins

Grafische dessins als letters, typografieën en stempels.

5. Industriele merken

Gispen, Revolt, Eames, Tolix, Kee-Klamp, Jieldé, Neef Louis, Fens Decor, De Troubadour, Combitex, Havenloods 23, Bloomberry.

nog meer: wooninspiratie