Graag een duurzaam interieur? Zo doe je dat!

Hip: ecologisch verantwoord design. Geen strakke, perfecte vormen, maar unieke meubels en accessoires van natuurlijke materialen waarin de mensenhand zichtbaar is. Ecologisch design in het helemaal.

Ecologisch design

Ecologisch design is hip!

Eco design is nu helemaal in. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarnaast vinden we natuurlijke materialen en handgemaakte producten mooi! We zien steeds meer ecologisch design in de winkels. Ook in vtwonen zie je steeds vaker verantwoorde woonproducten.

Wat is eco design?

Eco design of ecodesign is een vorm van design waarbij een milieuvriendelijke productontwikkeling centraal staat. Ecologisch design zijn producten die van ecologisch verantwoorde materialen gemaakt zijn en het milieu zo min mogelijk belasten. Zo zijn het bijvoorbeeld vaak handgemaakte producten. Bijvoorbeeld een gehaakte poef of een vloerkleed van biologische wol. Soms is ecologisch design ook fair-trade. Deze meubelen en woonaccessoires zijn dus een hele goede keuze!

Ga voor groen

Groen is mode, als maatschappelijk thema maar ook als kleur. Groen staat voor natuurlijk, ecologisch, biologisch. Richt je huis in met spullen van natuurlijke en duurzame materialen in combinatie met groene spullen. Bijvoorbeeld een groene bank en grote planten. Een binnentuin in het huis zorgt voor ruimtelijkheid, licht en lucht. Eigenlijk zijn het de longen van het huis.

Bij woonispiratie vind je ook veel inspiratie met natuurlijke materialen. In zo’n natuurlijke omgeving kom je helemaal tot rust. Kies bijvoorbeeld ecologisch design van duurzaam hout, kurk, bamboe of gerecyclede materialen. De geur van kurk in huis is onmiskenbaar jaren 70… én jaren 10 van deze eeuw want kurkbehang is terug van weggeweest! Samen met meubels en accessoires van rotan, bamboe en bananenblad wordt het puur natuur wonen anno nu. Go green!

Ecologisch design kopen

Versterk dit authentieke effect met indigo- en grijstinten, beton, etnische elementen en verweerd hout. Kijk eens bij Myhomeshopping voor mooi ecologisch design voor in huis.

Bron: vtwonen oktober 2008 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

 

nog meer: wooninspiratie