WWOOF

Ben je de drukte van alledag helemaal zat of wil je gewoon even ontsnappen aan je thuisomgeving? Verhuis dan voor een weekend naar het rustgevende platteland en steek met WWOOF je duurzame groene handen uit de mouwen.

WWOOF

Wat is WWOOF?

WWOOF is een afkorting voor: Working Weekends on Organic Farms. Je snapt het dus waarschijnlijk al, in ruil voor onderdak en eten werk je een weekend mee op een biologische boerderij. Zo kun je helpen bij het zaaien van zaad, mesten, melken en het maken van wijn of kaas. Je komt dus direct in contact met de biologische werkwijze die de telers en boeren handhaven om invloed uit te kunnen oefenen op een duurzaam beleid en de consument. Niet alleen ben je een weekend een winstgevende pion in de ‘strijd’ voor een duurzamere wereld, je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Wereldwijd

WWOOF is oorspronkelijk begonnen in Engeland en kent inmiddels meer dan 50 groepen over de hele wereld. Van Ghana tot Argentinië en van Thailand tot Ierland. Helaas is er in Nederland nog geen groep actief, maar heb je wel verschillende onafhankelijke bedrijven die zich openstellen voor WWOOF bezoekers.

De eerste stap naar jouw ervaring als echte WWOOFer is een bestemming kiezen. Vervolgens meld je je aan bij de organisatie van het desbetreffende land en het avontuur kan beginnen!

nog meer: wooninspiratie