Solarlux vouwwanden

Duurzaam wonen is de toekomst! Steeds meer mensen houden zich hier dan ook mee bezig. Mensen die duurzaam wonen zijn slim bezig, want energie wordt steeds duurder. Het Solarlux project speelt hier goed op in. Zij ontworpen namelijk de Solarlux vouwwanden. De vouwwanden creëren een gevoel van verbinding met de binnen- en buitenruimte. Naast de duurzame en technische voordelen van de Solarlux vouwwanden, hebben de wanden ook nog eens een luxe en moderne uitstraling. 

Solarlux vouwwanden Solarlux vouwwandenSolarlux vouwwanden

Solarlux vouwwanden voordelen

De vouwwanden van Solarlux bieden een groot aantal voordelen:

  • Een prachtig design.
  • Er wordt aanzienlijk bespaard op energie- en onderhoudskosten.
  • Het daglicht dat binnenkomt zal voor een natuurlijke bron van energie zorgen.
  • Door de grote glasvlakken dringt het daglicht tot diep in het huis naar binnen.
  • De optimale isolatie en de onderhoudsarme profielen zorgen voor een snelle terugverdientijd van de investering.
  • Doordat de wanden samenvouwen, versmelten de binnen- en buitenruimtes met elkaar en heb je niet te maken met drempels.
  • En tot slot breidt het de woonruimte uit. Een vouwwand van vijf meter breed kan samengevouwen worden naar vijftig cm.

Twijfel je of de vouwwanden passen in de stijl van jullie huis? Niet nodig! De Solarlux vouwwanden zijn veelzijdig en passen zich perfect aan de stijl en architectuur van het huis aan. Er zijn systemen van aluminium, hout of een combinatie hiervan.

Veranda of serre met Solarlux vouwwanden

Een andere duurzame toevoeging aan het huis is de veranda of serre met Solarlux vouwwanden. Extra wooncomfort én verlaging van het energieverbruik en de energiekosten. Er zijn de afgelopen tijd zelfs duurzame huizen gebouwd waarbij de veranda of serre een centrale rol speelt. Het is een bron van ernergie en zorgt voor het verwarmen van de woning. Solarlux heeft bekend gemaakt dat metingen hebben laten zien dat bij een buitentemperatuur van -4 graden door de zon een aangename binnentemperatuur van 20 tot 25 graden bereikt kan worden.

Project Wierden passiefhuis

Een leuk voorbeeld is het passiefhuis in Wierden. De term passiefhuis verwijst naar een energiezuinige standaard voor energie-efficiëntie in een gebouw. Dit houdt in een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. De ontwerpers van dit duurzame huis hebben ook gekozen voor de Solarlux vouwwanden, vanwege de thermische buffer functie. Een passiefhuis verbruikt tien keer minder energie voor verwarming dan een gemiddelde bestaande woning.

Lees hier meer over Solarlux! 

Bron: Energieleverend | Solarlux

nog meer: wooninspiratie