Het laten aanstaan van elektronica leidt tot grote zorgen

De gedachte dat er thuis nog elektrische apparaten en gadgets aanstaan, leidt in Nederland tot zorgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Honeywell. Het aanlaten staan van elektronica kost onnodig veel energie en is daarnaast slecht voor de portemonnee en het milieu.

honeywell

laten aanstaan van elektronica

Onderzoek

Honeywell schakelde onderzoeksbureau Multiscope in voor het uitvoeren van het onderzoek. Daar kwam uit dat maar liefst 42 procent van de Nederlandse huiseigenaren zich ten minste een maal per week zorgen maakt of er nog elektronica aanstaan terwijl er niemand thuis is. Negentien procent zegt zich dagelijks zorgen te maken of er nog elektronica aanstaat. Opvallend is dat bijna een derde van de Nederlanders de partner de schuld geeft voor het aan laten staan van apparatuur in huis. Mannen steken daarbij vaker de hand in eigen boezem dan vrouwen. Een kwart geeft de kinderen de schuld. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 660 Nederlandse huiseigenaren.

Op afstand bedienen

Om de zorgen over het laten aanstaan van apparatuur te verminderen, zou meer elektronica op afstand met een smartphone of tablet-app te controlen moeten zijn.

Jeremy Peterson, General Manager bij EMEA Home Comfort & Energy Systems-divisie van Honeywell steunt dit idee: “Wij kennen allemaal wel het gevoel dat we denken dat er thuis nog een apparaat aanstaat. Hoewel we consumenten niet kunnen helpen met hun strijkbout, bieden we wel oplossingen voor hun centrale verwarming. Onze connected producten, evohome slimme zoneregeling en Round Connected zijn op afstand via een app te bedienen. Met evohome kun je de temperatuur zelfs per ruimte controleren. We hoeven dus niet langer onze partner of kinderen de schuld te geven voor het laten aanstaan van de verwarming, want je houdt zelf de controle. Maar vergeet dan natuurlijk niet je smartphone mee te nemen als je van huis gaat…”

Top 10

Waar maken de mensen uit het onderzoek zich het meeste zorgen over? Hieronder een overzicht.

  1. Computer (50%)
  2. Verwarming (48%)
  3. Verlichting (44%)
  4. Elektronica die aan de lader ligt (40%)
  5. TV (17%)
  6. Radio (14%)
  7. Radiator (12%)
  8. Spelcomputer (6%)
  9. Strijkbout (3%)
  10. Fornuis (2%)

Meer informatie over Honeywells connected producten, Round Connected, evohome en de verkoopkanalen is te vinden op www.getconnected.honeywell.com.

nog meer: wooninspiratie