Getest: zonnepanelen van Nuon

Hoe fijn zijn zonnepanelen nou echt? De aanmeldingen voor het Langlevejehuis.nl testpanel om zonnepanelen van Nuon te mogen testen stroomden binnen. Stéphanie van Gerven had geluk, zij mocht de Nuon Basisset Zon Extra t.w.v. € 2.425,- testen én houden. Stéphanie woont samen met haar partner en zoontje van twee in een eengezinswoning in Duivendrecht. Na een grote verbouwing stond er nog slechts één ding op hun verlanglijstje: zonnepanelen. Dolblij was Stéphanie dan ook toen zij hoorde dat zij de Basisset Zon Extra van Nuon mocht gaan testen.

zonnepanelen van nuon

zonnepanelen van nuon

Besparing van ruim 40%

Het gezin Van Gerven was altijd al energiebewust bezig. Spaarlampen, een thermostaat met timer, waterbesparende kranen in de badkamer en vloerverwarming. Het huis werd tijdens de verbouwing zo duurzaam mogelijk ingericht, alleen zonnepanelen ontbraken nog. Op een dinsdagochtend werden de vier panelen op het dak van het huis gemonteerd. “Dit ging heel snel, in twee uurtjes lagen de panelen erop. Ook de rommel waar ik vooraf een beetje bang voor was, bleef achterwege. Ik was vooral benieuwd hoeveel de panelen ons zouden opleveren. We zien nu al dat we ruim 40% van wat we verbruiken aan energie terugverdienen.”

Echte aanrader

“Met zonnepanelen van Nuon draag je een extra steentje bij aan het milieu en na het testen blijkt dat er eigenlijk geen nadelen te bedenken zijn. Het monteren gaat snel, van de energie-omvormer ter grootte van een laptopscherm heb je geen last en de panelen liggen op het dak zodat je er weinig van merkt. Zonnepanelen zou ik dus echt iedereen aanraden! Een snelle rekensom wijst uit dat je de investering binnen 6 tot 8 jaar weer hebt terugverdiend.”

Ook interesse? Lees alles over zonnepanelen kopen, btw terugvragen en prijzen op www.nuon.nl/zonnepanelen.

PS Wil jij ook voor Lang Leve Je Huis producten testen en je mening hierover geven? Meld je dan hier aan.

nog meer: wooninspiratie