Inspiratiebron voor duurzame goede voornemens

Toegegeven, groen en duurzaam leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Radicaal je leven omgooien, dat doet vrijwel niemand. Maar kijk eens naar je lijstje van goede voornemens. Heb je nog een plekje vrij? Probeer dit jaar dan echt eens minder vlees te eten, minder lang te douchen of vaker met de hand af te wassen. Laat je inspireren door No Impact Man. We weten dat je het kan, stap voor stap ga je consuminderen!

goede voornemens

No Impact Man

De duurzame kriebels vliegen hevig in het rond wanneer groene en inspirerende initiatieven ons ter oren komen. Zo ook het project van No Impact Man. Dit experiment dateert al van een paar jaar terug, maar dient nog steeds als voorbeeld en inspiratiebron voor onze duurzame goede voornemens.

Het draait om Colin Beavan die in 2007 het roer radicaal omgooit en samen met zijn familie de uitdaging van een 1-jarig duurzaam experiment aangaat. Dit betekent een jaar lang: geen nieuwe producten kopen, geen water uit plastic flessen drinken, geen gebruik maken van cosmetica, liften, vliegtuigen, metro’s en of taxi’s en alle kranten en tijdschriften recyclen. Alles om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Is het mogelijk om een goed leven te leiden zonder zoveel te verspillen?’

Op de blog en in het boek lees je alles over zijn belevenissen. En met de gepubliceerde film beleef je alles van dichtbij mee. Laat je inspireren door dit grote experiment. Kies die aspecten uit waarvan je denkt dat je die voornemens ook kunt handhaven.


Bron: Brucenguyen181

nog meer: wooninspiratie