Duurzaam tuinieren

Behalve dat je thuis binnen lekker bezig kunt zijn met duurzaam wonen, kan dat buiten natuurlijk ook! Vaak wordt het vergeten, maar met duurzaam tuinieren kun je net zoveel besparen.

ecologisch tuinieren

Duurzaam tuinieren

Of je nu een grote tuin hebt of alleen een klein balkon, duurzaam tuinieren kan altijd. Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin die bestaat uit natuurlijke bronnen en duurzame materialen. Voor een duurzame tuin is weinig onderhoud vereist. De samenwerking met de natuur staat centraal. Het is de bedoeling dat alles op een natuurlijke manier groeit.

Tips

Duurzaam tuinieren lijkt moeilijker dan het is, met wat handige tips kun je dit al heel gemakkelijk zelf. Allereerst is het gebruik van bestrijdingsmiddelen geen goed idee. Om het natuurlijke proces te versnellen kun je composteren. Verzamel GFT-afval en verspreid dit over de grond. Maak gebruik van inheemse planten, deze hebben minder onderhoud nodig. Ook kun je water besparen. Vang regenwater op in een regenton en gebruik dit vervolgens om de tuin water te geven. Voor verlichting in de tuin maak je gebruik van LED verlichting.

Voor meer informatie over de duurzame tuin, lees je deze blog!

Bron: Ecostyle.nl

nog meer: wooninspiratie