De 100 meest duurzame jonge mensen

Er was eens… een spannende zoektocht naar de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid. En afgelopen vrijdag 15 november was het dan eindelijk tijd voor de feestelijke ontknoping van ‘De Duurzame Jonge 100′ in Studio K in Amsterdam.duurzame jonge mensen

De Duurzame Jonge 100

Wat begon als een spontane discussie op Twitter heeft uiteindelijk geresulteerd in de lijst ‘De Duurzame Jonge 100′. Een lijst met de 100 meest duurzame jonge mensen van ons kikkerlandje, waarin zij en hun inspirerende werk op het gebied van duurzaamheid in de schijnwerpers worden gezet. Eén ding is zeker, een plekje in de lijst verover je niet zomaar door alleen biologische producten te kopen of het afval te scheiden. Een jury heeft de nominaties beoordeeld op visie, inspiratie, innovatie en impact.

Enkele voorbeelden die in de lijst schitteren, zijn: de Food Line-up van Lotte Wouters, een mooi initiatief om de event catering duurzaam en ambachtelijk te maken. Duurzaambedrijfsleven.nl van Mark Beumer, een website om duurzaam ondernemen inzichtelijk te maken voor Nederlandse ondernemers. Of wat dacht van je van het unieke initiatief Groene Grachten. Een idee van Suze Gehem en Jelle Rademaker om de Amsterdamse binnenstad duurzaam te maken.

Dit zijn de 100 jonge mensen die nu al een mooi verschil maken in de wereld. Vooruitstrevende personen waar wij allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen.

Bron: Flickr

nog meer: wooninspiratie