Wat zet je op een dressoir? Zo style & mix je accessoires

Een dressoir stylen klinkt makkelijk, maar kan soms nog best lastig zijn. Want hoewel het lijkt alsof je verschillende accessoires kunt mixen op een dressoir, staat het toch net even mooier als je je aan een paar ‘regels’ houdt. Sommige accessoires en combinaties werken nou eenmaal beter dan andere.

Mixen van stijlen: vintage dressoir met klassiek en kunst

De opstelling

Op de juiste manier een dressoir stylen doe je door balans te creëren. Werk zowel in de hoogte als in de diepte. En maak een keuze: aan beide uiteinden van het dressoir iets ‘hoogs’ of juist in het midden. Maak het vervolgens af met kleinere accessoires, deze gebruik je om de ruimtes tussen de verschillende hoogtes op te vullen.

Kandelaren

Kandelaren zijn er in alle soorten en maten. Maak hier gebruik van! Ga voor een minimalistisch exemplaar, een kandelaar met meerdere houders of juist voor een opvallende, felle kleur. Ook kun je kiezen voor een kandelaar die eigenlijk meer weg heeft van een kunstobject.

LEES OOK
Woonidee: 4x bijzondere items matchen

Koffietafelboeken

Het leuke aan koffietafelboeken is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt jouw favoriet neerleggen op een boekenstandaard, maar ook een aantal op elkaar stapelen. Doe dit dan met de rug van de kaft naar voren, zodat je niet aankijkt tegen het dichtgevouwen papier. Als je meerdere boeken op elkaar stapelt, dan kun je er bovenop ook nog een accessoire kwijt, zoals een kandelaar of vaas.

LEES OOK
De kunst van het vinden van het juiste dressoir

Fotolijsten

Fotolijsten mogen niet ontbreken op het dressoir. Je kunt ze aan de muur achter het dressoir hangen, maar ook speels op de kast neerzetten en tegen de muur laten leunen. Hoe dan ook, zorg dat de inhoud van de lijsten aansluit op de rest van de accessoires op het dressoir. Zo behoud je de eenheid en rust.

nog meer: wooninspiratie