Zelfmaken: XL houten kralenketting

Dit is misschien wel het snelste zelfmaakidee ooit. Wat heb je nodig? Houten kralen, touw en het talent om kralen te kunnen rijgen. Het resultaat: een XL houten kralenketting. Een bescheiden sieraad voor het interieur. Gezien in de make-over van de badkamer van Elke en Michiel.

houten kralenketting

Dit heb je nodig

  • grote houten kralen in verschillende formaten
  • katoenen touw van ± 3 mm dikte
  • kleine zeepjes met koord

Werkwijze XL houten kralenketting

Rijg houten kralen aan een touw. Hang er kleine zeepjes aan. (als je zeepjes hebt zonder gaatje, kun je deze er met een priem in maken)

Het concept

In het programma ‘vtwonen zelf aan de slag’ voeren de deelnemers zelf de werken uit. Maar natuurlijk niet zonder voorbereiding. De vtwonenstylist maakt vooraf een plan op basis van foto’s, moodboards en persoonlijke verhalen van de koppels. Daarmee gaan ze aan de slag gaan met vloeren, verven en andere klusjes. Zonder dat ze weten wat eindresultaat zal zijn. Is de basis gelegd, dan maakt de stylist de inrichting compleet met meubels en accessoires

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Bron: Marie-Gon Vos | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie