Zelf lamp maken

Of je nou een hanglamp, wandlamp of staande lamp wilt maken, een zelfmaker ervan vind je hier!

zelf lamp maken

Zelf hanglamp maken

Een hanglamp is eigenlijk toch wel de makkelijkste lamp om zelf te maken. Met een stuk snoer, fitting en zelfgemaakte kap ben je er al. En van de gekste dingen maak jij een mooie lampenkap. Wat dacht je van een lamp met kap van een vogelkooi, of een kap van kopjes. En heel origineel en lowbudget: een hanglampje gemaakt van blikjes of een hanglamp van een emmer.

Maar ook zonder lampenkap kan een hanglamp heel mooi zijn. Je maakt zelf een echte designlamp van gekleurd snoer en houten blokjes.

Vind het net even teveel werk om helemaal zelf een nieuwe lampenkap te maken? Dan kan je een bestaande simpele lamp ook een compleet nieuwe look geven met een verfbadje. Een eenvoudige rijstlamp wordt op deze manier een stijlvolle hanglamp.

Tafellamp zelf maken

Als je nog wel een sfeerlampje op het dressoir of een praktische bureau- of nachtlamp kunt gebruiken, dan maak je zelf een tafellamp. Bijvoorbeeld een industrieel exemplaar van steigerbuizen, of een houten designlamp in een kleur naar keuze. Hou je meer van een romantische of landelijke stijl? Dan kan je zelf een lamp maken van eierdopjes. Klinkt een beetje vreemd, maar het kan echt! Bijvoorbeeld eierdopjes van Delft blauw aardewerk.

Wandlampjes maken

Voor aan de wand ook een mooie zelfgemaakte lamp! Van een simpele lade maak jij unieke sfeerverlichting. Boor gaatjes in de onderkant van de lade in de vorm van een leuk patroon. En door elk gaatje schijnt een lichtbundeltje. Bekijk de zelfmaker Lighthouse hoe je dat voor elkaar krijgt. Voor in de kinderkamer maak je een schoolbordlampje. Heel simpel: van een schoolbordje en een bloempot! Leuk voor boven het bed of een speelhoekje.

Lampenkap bekleden

Naast dat je helemaal zelf een nieuwe lamp maakt, kan je ook een oude lampenkap opnieuw bekleden. Kost minder tijd en levert een verrassend resultaat op!

nog meer: wooninspiratie