Geef je bed snel een luxe look met een DIY hoofdeinde

Door het hoofdbord met een bekleding van warm wollig vilt krijgt het hoofdeinde van dit bed een extra zachte uitstraling. Het leuke is dat je zo’n hoofdeinde maken gemakkelijk zelf doet. Combineer met katoen en karton voor een vleugje nuchterheid.

Hoofdbord voor bed maken

Aan het hoofdeinde van een bed komt meestal een hoofdbord. Een over-the-top exemplaar maakt van je bed een feestje! Zorg ook de kussens en het beddengoed helemaal in stijl zijn. Bij hoofdbord voor bed maken vind je hoe je eenvoudig een mooie en zacht hoofdbord voor je bed maakt. Dat heeft een luxe uitstraling! Om het hoofdbord extra opvallend te maken kun je verschillende stoffen gebruiken, bijvoorbeeld in diverse pasteltinten. Door te spelen met vlakken kun je er helemaal je eigen invulling aan geven. Nog makkelijker: gebruik een deur als hoofdeinde! Kijk bij de kringloopwinkel of op marktplaats voor een oude houten deur en plaats die achter het bed. Of hang bij wijze van hoofdbord  een zwart leren kussen aan een gordijnroede.

Hoofdeinde met geverfd fluo hoofdbord

Wil je graag een voordelig hoofdeinde? Maak dan eens een fluorescerend hoofdeinde met verf. Dat heb je zo gedaan en is heel bijzonder. Dit hoofdeinde heb je ook kunnen zien in het vtwonen huis op de woonbeurs.

Inspiratie

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met het hoofdeinde. Gebruik bijvoorbeeld een kast als hoofdeinde en zet die midden in de slaapkamer. Dat geeft weer extra opbergruimte. Of maak een nis in het hoofdeinde voor nog meer opbergruimte. Daar kun je bijvoorbeeld accessoires en je wekker gemakkelijk kwijt. Zoek ook eens op hoofdeinde bij wooninspiratie voor nog meer ideeën. En.. zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: vtwonen maart 2010 | Fotografie: Jeroen van der Spek | Styling Judith Dekker

nog meer: wooninspiratie