Vieze handen, mooi eindresultaat: 10x een DIY met klei

Tijd om de handen uit de mouwen te steken en ze vies te maken. Deze DIY’s maak je namelijk met behulp van klei. Dus ren naar de hobbywinkel, haal een fijn stuk klei, maak een keuze uit een van deze tien leuke DIY’s en je kunt meteen aan de bak! 10x een DIY met klei op een rij – en ja, dat rijmt.

Schaaltjes van klei | DIY | vtwonen 01-2021

Wandtegel met schubben

Aan een haakje op de muur, of staand op een kast of richel: zo’n geglazuurde wandtegel met visschub-patroon is een kunstwerk op zich. In deze video laten we je zien hoe je hem zelf maakt. Succes!

Klei op de muur

Leuk effect, zo’n gemetselde muur. Maar laat je niet in de luren leggen – deze ‘muur’ bestaat uit van klei gemaakte tegeltjes, die tegen de muur zijn geplakt en daarna zijn gevoegd. Net echt. En je maakt de tegels van klei ook nog eens gewoon zelf.

Terrazzo look

Terrazzo is al enige tijd een trend voor het interieur. Je kunt de leukste terrazzo-items scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit geweldige terrazzo bijzettafeltje? Maar je kunt het ook gewoon zelf maken, en wel met behulp van klei. Groot of klein: zo maak je zelf de terrazzo look met klei.

Organische lampenvoet 

Een van de grootste sfeermakers in huis? Lampen! Natuurlijk zijn ze te kust en te keur te koop, maar als je er een wilt hebben die so you is, dan ga je zelf aan de bak met deze lampenvoet van klei. Handen in de klei en kneden maar.

Klei jouw cadeau 

Een cadeautje bijzonder verpakken? Of nog wat decoratie voor op de feesttafel erbij? Maak dit cadeaudoosje van klei helemaal zelf. Even lekker kleien en je hebt het voor elkaar.

LEES OOK
5x een DIY om cadeau te doen

Gevouwen kandelaar 

Gezellig flakkerend kaarslicht in een marmerlook jasje: deze gevouwen kandelaar maak je met klei gemengd met verf. Wil je er twee, vouw ze dan in verschillende richtingen voor een uniek paar.

Kunstig schaaltje

Nooit meer zoeken naar ringen en oorbellen. Die laat je namelijk achter op deze handgemaakte schaaltjes van klei, onder toeziend oog van meesters als Matisse en Picasso. Leuk voor in de badkamer of op ’t nachtkastje. Aan de slag!

LEES OOK
Helemaal on trend: DIY’s met ronde vormen

Messinglook letters 

Zeg het met… een naam, een woord of een hele zin; zolang het maar persoonlijk is. Geschreven met messing letters die stiekem gewoon van klei zijn gemaakt. Hoe je ze maakt, ontdek je in deze video.

Kandelaars van klei 

Een kaars aansteken zorgt meteen voor een ontspannen sfeer. Nog rustgevender is het om de kandelaars zélf te kleien. In een organische vorm zijn deze kandelaars van klei ook nog eens on trend. Aan de slag met deze DIY kandelaars met klei.

Handige haakjes 

Vooral leuk in een groepje bij elkaar, deze zelfgemaakt haakjes van klei. Je kunt er natuurlijk een kunstwerk van maken, maar gewoon een beetje uit de losse pols kleien is minstens zo leuk.

nog meer: wooninspiratie