Theemuts maken

Een kop thee is alleen lekker als het goed heet is. Een lauwe bak smaakt nergens naar. Er zijn verschillende oplossingen voor; je kunt elke keer een nieuwe kop maken, de theepot op een waxinelichtje zetten óf een mooie theemuts over de pot doen. Dat laatste staat natuurlijk het allerleukst. Je kunt makkelijk zelf een theemuts maken. Vind hieronder allerlei zelfmakers.theemuts makentheemuts breien

Maak een theemuts

Een zelfgemaakte theemuts is natuurlijk een stuk leuker dan een gekochte. Je kan hem passend bij je servies en interieur maken, en het formaat bepalen. Wij maakten een prachtige theemuts van verschillende stofjes en kussenvulling. Je kiest natuurlijk zelf de soort en kleur stof. Hiermee blijft je thee zeker lekker warm.

Theemuts breien

Ken je ze nog, die gebreide theemutsen van vroeger bij je oma thuis? Die had ze vast ook met de hand gemaakt. En aangezien retro op het moment erg hip is, maakten we van 101 woonideeën een hand gebreide theemuts. Een mooie knoop er op, en ouderwets is weer helemaal nieuwerwets!

Op de blog van Megan Mills staat een patroon en uitleg over de steken voor een grof gebreide theemuts. In het Engels, maar wel duidelijk te begrijpen. Haal de breinaalden uit de kast en ga weer een heerlijk avondje een theemuts breien.

Workshop theemuts maken

Als je nog nooit een naaimachine of breinaalden aangeraakt hebt, is het misschien een beetje teveel om helemaal zelf een theemuts te gaan maken. Een bestaande, eenvoudige theemuts pimpen is dan een beter idee. Dit kun je zelf doen met lintjes, lovertjes en applicaties. Maar het is ook een leuk idee om een workshop theemuts maken te volgen. Bijvoorbeeld bij Bij Maud, Pink Lemon of de Grachten Atelier. Zo heb je een leuke avond met vriendinnen en ga je naar huis met je zelfgemaakte theemuts.

De leukste theemutsen

En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan koop je een handgemaakte theemuts bij de Theemutsenwinkel. Je vindt er mutsen van allerlei verschillende stofjes, met verschillende prints en in verschillende stijlen. Ook leuk om cadeau te doen!

nog meer: wooninspiratie