Stoere kattenkrat

De kattenmand hoeft helemaal geen doorn in het oog te zijn. Zet een krat op zijn kant, voorzien van een krabpaal en een heerlijk zacht kleedje. Probleem opgelost!

Werkwijze stoere kattenmand

Ga op zoek naar een leuke krat, vergeet daarbij de rommelmarkten of Marktplaats niet. Je kunt ook prima terecht bij Kruizinga, een webwinkel voor opslag- en transportmiddelen. Hier is volop keuze uit nieuwe en gebruikte kratten. Let er wel op dat het krat versterkingsrillen (ribbels aan de zijkanten) heeft, hier kun je later de krabpaal tussen klemmen.

Voor de krabpaal heb je een houten lat nodig met een lengte van de breedte van de bak. Zorg dat alle splinters netjes zijn weggeschuurd. De lat kun je bekleden met een klein stukje sisaltapijt. Zoek daarvoor naar een coupon op internet of tapijtwinkel. Lijm het tapijt erop met lijm op waterbasis, anders haalt de kat er zeker zijn neus voor op. Ter versteviging kun je het tapijt op sommige plaatsen vastnieten. Kun je geen coupon sisal tapijt vinden, omwikkelen de lat dan heel stevig met sisaltouw.

Boor in elke hoek van de bodem van het krat een gaatje, zet de bak rechtop tegen de muur, en zet met een potloodje een stip op de muur op de plaats van de gaatjes. Boor in de muur ook 4 gaten, en schroef de bak met pluggen vast. Klem het latje tussen de versterkingsrillen. Leg er een lekker kleedje en wat speeltjes in en het kattenkrat is klaar voor gebruik.

Bron: 101 Woonideeën oktober 2012

nog meer: wooninspiratie