Scrabble-magneetjes

Ook zo’n fan van de zelfmakers op Pinterest? Helaas niet altijd met even duidelijke werkbeschrijvingen. Stagiaire Lieke ging aan de slag en maakte voor jou haar favoriete Pinterest zelfmakers plús duidelijke beschrijving.  Zodat ook jij deze zelfmakers makkelijk na kunt maken met Nederlandse producten. Met vandaag: Scrabble-magneetjes.DIY Scrabble magneetjesWat heb je nodig voor Scrabble Magneten Magneet Het magneetje lijmen Magneetje plakken eindresultaat Scrabble magneten

 Nodig

  • Een (oud) letter- of Scrabblespel (kringloopwinkel, rommelmarkt) €1,-
  • Kleine, platte magneetjes (hobbywinkel, hobbyhuis.nl) €1,50
  • Secondelijm €1,-

Tip: Je kunt ook magneettape gebruiken. Door de plaklaag hoef je dit alleen maar op het Scrabble steentje te plakken. Geen lijm nodig dus!

Stap 1

Controleer welke kant van de magneet ‘werkt’ door de magneet bij een ijzeren voorwerp te houden. Magneten hebben namelijk altijd een afstotende en aantrekkende kant.

Stap 2

Zoek een paar leuke letter- of Scrabble-steentjes bij elkaar. Plaats een klein druppeltje lijm op de achterkant van een steentje.

Stap 3

Druk voorzichtig het magneetje op de lijm. Kijk uit dat de lijm niet aan je vingers komt te zitten!

Stap 4

Laat de magneetjes goed drogen… Klaar! Gebruik de magneetjes om je foto’s op te hangen of om leuke woorden mee te schrijven!

Waar haal ik de materialen vandaan?

Een (oud) letter- of Scrabblespel:

Deze vind je vaak in kringloopwinkels en rommelmarkten. Het vinden van originele Scrabble-steentjes is lastig, maar gelukkig bestaan er ook soortgelijke woordpuzzelspellen die gebruik maken van de klein vierkante steentjes. Niets kunnen vinden? Kijk dan eens op Ebay (zoek op ‘scrabble tiles’) of Marktplaats: hier vind je honderden Scrabble-steentjes voor een leuk prijsje. Let op: gebruik voor de magneetjes houten Scrabble-steentjes. Veel spellen bevatten kartonnen steentjes, deze zijn te slap!

Kleine, platte magneetjes:

Magneetjes kun je vaak vinden bij de hobbywinkel. Geen hobbywinkel in de buurt? Je kunt ook magneetjes online bestellen, op een site als www.hobbyhuis.nl. Soms kun je de magneetjes ook recyclen. Zo kochten ik een tweedehands Backgammon spel. De magneetjes die in het spel zaten gebruikte ik voor de Scrabblesteentjes. Handig en goedkoop!

nog meer: wooninspiratie