Schuifdeur maken

Met een schuifdeur kun je heel makkelijk een ruimte in twee delen opsplitsen. Het voordeel van dit type deur is dat er niks de ruimte in komt. De deur schuif je lang de wand open. Je kunt natuurlijk een schuifdeur kopen bij een bouwmarkt, maar waarom maak je er niet zelf één! Zo besluit je zelf van welk materiaal je hem maakt. Bijvoorbeeld super eigentijds van steigerhout.

schuifdeur maken

Schuifdeur zelf maken

Als je je woonkamer op wilt delen of de keuken af wilt schermen van de rest van je huis, is het een goed idee om dit met schuifdeuren te doen. Zo kan er in de ene ruimte gezellig gekokkereld of geborreld worden, terwijl iemand in de andere ruimte rustig kan studeren of tv kan kijken.

Schuifdeuren maken

Als je een schuifdeur plaatst, zorg dan dat het een hip exemplaar is. En wat is nou hipper dan steigerhout! Bekijk het zelfmaakidee hoe je een schuifdeur van steigerplanken maakt. Als het je gelukt is, heb je echt een prachtexemplaar in huis waar menigeen jaloers op zal zijn. Voor nog extra tips voor het maken van een schuifdeur kun je het dossier schuifdeuren uit een hele oude 101 woonideeën gebruiken. Hij is een beetje moeilijk leesbaar hier en daar maar je kunt er serieus nog iets aan hebben!

Schuifdeuren maken schuine wand

Op zolder heb je negen van de tien keer te maken met schuine wanden. Hier kun je jammer genoeg bijna niets tegenaan zetten. Vaak heb je hierdoor vooral moeite met het plaatsen van kasten. Met schuifdeuren creëer je opbergruimte tegen de schuine wand. Bekijk eens het filmpje van Karwei. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een schuifdeurkast maakt. Samen met die filmpje en het boodschappenlijstje lukt het iedereen om schuifdeuren te maken.

Bron: 101 Woonideeën maart 2012

nog meer: wooninspiratie