Poppenhuis maken

Voor veel meiden is het een droom: een écht poppenhuis. Compleet met meubeltjes, decoratie en natuurlijk de poppen. Je kan ook zelf een poppenhuis maken! Het leukste is natuurlijk als je hem zelf in elkaar zet. Dan kan je hem compleet naar eigen smaak inrichten.

poppenhuis maken

Zelf poppenhuis maken

Je hoeft helemaal geen ster te zijn met hamer en zaag om een poppenhuis te maken. Van een Expedit Ikea kastje en leuke behangrestjes maak je al een heel prachtexemplaar. Elk vakje is een andere kamer. Dat benadruk je met in elke ruimte een ander behangetje. En het puntdak creëer je met behang op de muur. De complete werkbeschrijving vind je in het artikel Poppenhuis zelf maken.

Poppenhuis timmeren

Wil je wel helemaal vanaf nul beginnen met het zelf maken van een poppenhuis? Dan is een duidelijke bouwtekening erg handig. Een uitgebreide maar wel vrij ingewikkelde werktekening vind je in deze PDF van Doe het Zelf Wonen. Je moet er handig voor zijn. Maar als je er even flink je tanden in zet, dan moet dat lukken! En het resultaat is wel een prachtig poppenpaleis.

Leuke poppenhuizen

Er zijn natuurlijk allerlei poppenhuizen kant-en-klaar te koop. Vaak zijn ze al voorzien van printjes als vloer en wandbekleding. Maar met gordijnen en kleedjes kleed je een huis verder gezellig en naar persoonlijke smaak aan. Een grote collectie poppenhuizen vind je bij Houtenspeelgoed-webshop. Naast vrij kitsche prinsessenkastelen verkopen ze er ook een heel mooi houten poppenhuis. Gegarandeerd uren speelplezier.

Poppenkast maken

Naast een poppenhuis kan je ook heel goed een poppenkást maken. Met handpoppen kunnen allerlei voorstellingen gespeeld worden. In drie uurtjes zet je al zo’n ding in elkaar. Heel simpel met twee platen falcon board (karton). De werktekingen en benodigdheden vind je in het artikel Poppenkast maken.

nog meer: wooninspiratie