De mooiste paasdecoratie maak je zelf

De lente kan niet beter beginnen dan met een lang paasweekend. Tijd genoeg om je eigen paasdecoratie te knutselen. En ook als je niet zoveel met Pasen hebt, brengen deze beelden je vast en zeker op ideeën om je huis voorjaarsproof te maken. Deze zelfmakers komen uit het Paasboekje dat 101 Woonideeën vorig jaar maakte in samenwerking met een aantal ontwerpers en bloggers.

01 voorjaarsslinger 02 Paashanger-maken 03 Borden-versieren 04 Eierdop-versieren 05 Eierwarmer-maken 06 Eiermutsjes-haken2 07 sapflessen-versieren3 08 Paastak-beschilderen2

Aan de slag: Paasdecoratie knutselen

Van boven naar beneden: Fleurige voorjaarsslinger van Erika Harberts van Miko Design. Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje op haar blog. Lisa Manuels timmert aan de weg met haar onlangs geopende winkel Elle Aime in Rotterdam. De werkbeschrijving voor het maken van deze te gekke paashanger vind je op onze website.

Paasbordjes en Mr. Egg

Zijn ze niet leuk, de bordjes van Irene van den Brink van Bureau Knipoog? Ook met twee linkerhanden uit te voeren en je hebt een geweldig resultaat! Het stappenplan vind je hier. Mr. Egg van Katrien van Deuren stal ook meteen ons hart. Op haar blog vertelt Katrien over het ontstaan van dit gekke meneertje en hoe je ‘m zelf maakt.

Eierwarmer, eiermutjes en de mooiste paastakken

Deze leuke eierwarmer mag niet ontbreken op de paastafel. Hij is gemaakt door Marlous Snijder die je kunt kennen van haar blog Planet Fur of het onlangs gelanceerde Oh Marie! Magazine. De gehaakte eiermutsjes van Yvonne Eijkenduijn van de blog yvestown.com mogen er ook wezen. Yvonne stond onlangs met haar prachtige huis in 101 Woonideeën en postte daarover op haar blog. Het volgende idee komt van Joëlle van Studio Sjoe Sjoe. Ze heeft sapflessen beplakt met masking tape en stickers.  Een makkelijk uit te voeren idee, waar je meteen blij van wordt! Sabien Engelenburg van de webshop Engel. gaf een nieuwe draai aan de paastak door ‘m te beschilderen. In de tak hangen kleine honeycombs. Deze zelfmaker blijft het hele leuk! Kijk hier voor meer informatie over het maken van zo’n vrolijke paastak.

Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie