Hanglampen 4x anders

Net even anders, zo’n hanglamp aan een kapstok of rond een bed frame gewikkeld. Deze vijf DIY projecten zorgen voor een nieuwe kijk op je (oude)hanglampen.

1. Zomaar-lampje

Een industriële hanglamp aan een haakje in het plafond geeft extra karakter en betekenis aan een verwaarloosd hoekje in je interieur. Deze lamp kan je trouwens ook aan een kapstok bevestigen. Draai een simpele peer met zijn draad rond de haak, schuif er een kruk onder et voilà: een geïmproviseerd leeshoekje! Of misschien wel de ideale plek in de hal om je veters te knopen voor vertrek?

2. Tuinlampje

Overdag zijn ze praktisch onzichtbaar maar ’s avonds lijken het wel magische vuurvliegjes. Maak van je tuin of terras een gezellige plek door deze peertjes nonchalant rond een balk of bar te draaien. Kijk je van binnen naar buiten, dan zie je jouw terras of tuintje schitteren in het donker.

3. Tête à tête lampje

Staat er een diner op de planning? Zet jouw geliefde – en al het lekkers – letterlijk in de spotlights. Met enkele planken, een hanglamp en een gezonde portie handigheid heb je dat zo gepiept. Een hip snoer in een felle kleur en een simpel peertje geven een speelse look aan de ruimte.

4. Nachtlampje

Een bed met stalen (of houten) frame is gemaakt voor unieke lampideeën. Draai de snoer van de lamp nonchalant om het frame en laat de kabel langs een poot naar beneden lopen. Tip: bevestig aan beide zijden van het bed een lampje voor een leuk symmetrisch effect.

Bron: 1. Fotografie Barbara Kieboom | Styling: Frans Uyterlinde 2. vtwonen ‘Een frisse start met vtwonen’ seizoen 2/aflevering 2 | Fotografie Jonah SamynBeeld | Styling Ozanne en Guillemine 3. vtwonen DIY  4. vtwonen november 2015 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie