Ombouwkast rond de schouw

In het oktobernummer lieten we je binnenkijken bij Roel en Ruud. Rond de schouw bouwden zij een handige ombouwkast tot aan het plafond. Zo doe je het zelf!

Ombouwkast indelen

Een ombouwkast is sfeervol en erg praktisch, je kunt er veel boeken, cd’s en dvd’s in kwijt. Zet eerst de indeling op papier, waarbij je kijk naar wat je er allemaal in wilt zetten. Heb je meer dvd’s dan cd’s, maak dan niet te veel kleine vakjes. Wil je er boeken in kwijt, let dan ook op het formaat van de grootste boeken, heel vervelend als die er net niet in passen. Aan de hand hiervan reken je uit welke onderdelen je nodig hebt. Het gaat hier alleen om de vakken, want een achterkant zit er niet in.

Roel en Ruud hebben toen alle onderdelen bij de bouwmarkt laten zagen uit 18 mm dik mdf. Daar kochten zij ook smalle vurenhouten latjes, die ze zelf op maat hebben gezaagd, net iets korter dan de diepte van de kast. Deze latjes hebben ze eerst op de verticale (staande) planken gespijkerd, vervolgens hebben ze de horizontale (liggende) planken daarop gelijmd met houtlijm. Uiteindelijk hebben ze de kast met haakse hoeken (stoelhoeken) aan de muur geschroefd. Hierna hebben ze de kast in de grondverf gezet en afgelakt.

Bron: 101 Woonideeën oktober 2012

nog meer: wooninspiratie