Maak zelf Dino muurstickers

Niet zo enthousiast over muurstickers? Dan zijn stoffen ‘stickers’ die je op de muur kunt strijken een goed alternatief. Zo krijgt je zoontje toch die dino op de muur.

muurstickers

Nodig

  • steam-a-seam (een materiaal dat je op kant, lint, papier, hout en karton kunt strijken, verkrijgbaar in handwerkwinkels)
  • stof
  • schaar
  • potlood
  • (masking) tape
  • strijkijzer

Stap 1

Teken zelf een afbeelding of gebruik een van de vele sjablonen die je op het internet kunt vinden, print deze en knip de afbeelding vervolgens uit. Wil je zeker weten dat je de afbeelding mooi vindt, plak dan de patronen met tape op de muur en kijk of grootte goed is.

Stap 2

Leg de stof met de verkeerde kant naar boven op een tafel en ‘plak’ de zelfklevende kant van het steam-a-seam materiaal op de verkeerde kant van de stof.

Stap 3

Leg nu de afbeelding ondersteboven op het steam-a-seam papier dat vastgeplakt is aan de stof. Let op: de afbeelding moet gespiegeld zijn om met de goede kant naar voren op de muur te komen.

Stap 4

Gebruik een potlood om de afbeelding om te trekken.

Stap 5

Knip nu de afbeelding uit de dubbele laag van steam-a-seam en de stof. Gebruik een zeer scherpe schaar om te voorkomen dat de stof rafelig wordt.

Stap 6

Plak de afbeeldingen nu met de goede kant op de muur met behulp van masking tape.

Stap 7

Zet het strijkijzer aan (zonder water). Als het ijzer goed warm is, kun je zachtjes over de afbeelding strijken (geen stoomfunctie gebruiken). Je hoeft niet hard te drukken en niet te lang, het hecht zeer snel. Natuurlijk wel tijdens het strijken de plakbandjes weghalen.

Stap 8

Ben je uitgekeken op de stickers, dan kun je ze er weer afhalen zonder de muur te beschadigen.

Bron: Irene Hoofs van Bloesem en BloesemKids

nog meer: wooninspiratie