Aan de slag: de leukste dip-dye-ideeën voor in huis

Ben jij een creatieve duizendpoot die de smaak van DIY stevig te pakken heeft? Dan is de trend van dip-dye -waarbij het lijkt alsof je iets in verf dipt- misschien wel iets voor jou! Het zorgt gegarandeerd voor een originele styling van je woning.

Opvallend tafellaken, durf jij?

We zagen het al vaker terugkomen op Pinterest en we zijn er helemaal weg van! Met een dip-dye tafellaken krijgt je tafelstyling meteen de extra touch die het nodig heeft én je pakt uit met iets creatief van eigen hand. Nog op zoek naar het ideale tafellinnen voor je eerste lentebarbecue? Stop dan hier je zoektocht en ga voor een dip-dye tafelkleed in het geel! Het zal perfect passen bij de rest van de versiering en springt meteen in het oog. Het dip-dye tafelkleed maak je op dezelfde manier als het dip-dye kussen (dat lees je hieronder).

Kussens met een twist

Kussens zorgen niet alleen voor een ongeziene gezelligheid in huis. Na een dagje werken ploffen we ook maar al te graag in een zetel vol leuke exemplaren, in alle kleuren en maten. Maar hoe kan je ze er extra leuk laten uitzien? Met water en wat textielverf kom je al heel ver. Hoe je zo’n kussen maakt, lees je hier. Tip: hoe meer water, hoe lichter de kleur zal worden.

Poster aan de muur

Ook je muren verdienen de nodige aandacht en kunnen gemakkelijk opgevrolijkt worden met een poster. Maar niet zomaar eentje… Ga voor een zelfgemaakte dip-dye poster waar je je creativiteit op loslaat en je leukste ideeën uitwerkt. Hoe je dat doet? Eenvoudig! Meng twee verfkleuren in een kommetje, voeg water toe, roer goed en dip het papier erin. Laat even drogen tussen wat boeken en klaar!

Dip-dye in bed

Hou je niet van opvallende elementen in je woonkamer? Dan kan je nog altijd kiezen voor dip-dye in de slaapkamer. Met zo’n origineel dekbed heb jij ongetwijfeld mooie dromen!

Bron: beeld 1. vtwonen januari 2010 | Fotograaf Jeroen van der Spek | Styling Frans Uyterlinde  – beeld 2. vtwonen 07-2016 | Styling Inge van Lieshout | Fotografie Louis Lemaire

nog meer: wooninspiratie