Omdat breien hartstikke leuk is

Naar oma voor een gebreide sprei of huissokken is verleden tijd. Vanaf nu ga jij zelf aan de slag met breinaalden en wol. Na een beetje oefenen heeft je theepot straks een zelf gemaakte muts en heeft elk kussen en bloempotje in je huis een warme jas. Natuurlijk mag je oma af en toe best nog om hulp vragen.

Breien

Leren breien

Je moet niet verwachten dat je zomaar in één keer een sprei kan breien. Daar gaan heel wat uurtjes oefenen en steken laten vallen aan vooraf. Begint met het opzetten van enkele steken en maak een klein lapje. Op de website Breien.nl staat een duidelijke uitleg hierover. Probeer uit wat jij de mooiste breimanier vindt, er zijn namelijk tal van mogelijke steken. Krijg je het nou helemaal niet voor elkaar? Misschien dat dit filmpje je dan op weg helpt. Insteken, draadje om slaan, doorhalen en af laten glijden. Makkie!

Breipatronen

Tien onbruikbare lapjes verder ben je klaar voor het echte werk. Op de website Hobbydoos staan allerlei patronen, gratis of tegen een kleine vergoeding. Van een sprei tot een sjaal en een poncho. Zo weet je zeker dat je een uniek exemplaar in je huis hebt.

Zelf theemuts breien

Echte theeleuten maken zelf een theemuts. Staat leuk en je thee blijft lekker warm. De complete zelfmaker vind je bij Zelfmaken theemuts. In elk formaat en met elke kleur breigaren te maken.

Hema Breiboek

De Hema zou de Hema niet zijn als ze zich niet zouden richten op het huiselijke breien. Tientallen jaren lang heeft ze de beroemde breiboeken uitgegeven. En aangezien breien weer helemaal hip is, komt de Hema met The Best of Hema Breiboek. Dertig tijdloze klassiekers verzameld in een mooi patronenboek.

Bron: PurlBee

nog meer: wooninspiratie