Knipselwand maken om leuke knipsels te bewaren

Plankje, klemmetje, behangetje…in 10 stappen is je kekke knipselwand klaar. Zo heb je orde, overzicht én volop inspiratie! 

Nodig voor knipselwand

  • mdf plaat, 122x61x0,4cm € 3,79(Praxis)
  • houtschroeven € 1,59/30 (Karwei)
  • behangrestjes
  • spuitlijm 3M Displaymount € 16/400 ml (TerpenTijn)
  • metalen papierklemmen € 0,50/st (Dille & Kamille)

Stappenplan knipselwand

Stap 1

Verzamel al je mooie (stevige) papiertjes. Wij hadden nog behangresten van Eijffinger, Romo, de Bonte Kamer, Cortina Papier, Vlieger en ons eigen 101-behang. Wie wat bewaart..!

Stap 2

Laat bij de bouwmarkt het mdf op maat zagen, hier in plankjes van 22×30 cm. Zelf zagen kan natuurlijk ook, het beste met een decoupeerzaag en op een zaagtafel.

Stap 3

Knip of snijd (met een snijmat eronder) het papier in dezelfde maat als de plankjes. Zeker weten dat de maat overeenkomt? Leg het plankje op het behang en trek de omtrek na met potlood.

Stap 4

Lijm het papier op het plankje, gebruik sterke spuitlijm. Spuit eerst het papier in, zo kunnen er geen lijmresten op de zijkanten van het mdf komen. Je kunt ook dubbelzijdig tape of hobbylijm gebruiken. Pas met dat laatste op dat je geen kloddertjes krijgt, want dat geeft lelijke bobbels in het papier.

Stap 5

Schroef de klem op het beplakte plankje. Erg handig voor deze klus is de Bosch IXO, die kan namelijk ook onder een hoek boren. Je kunt ook de schroeven onder een hoek in het mdf draaien, of een spijker in het hout slaan en daar de klem aan hangen.

Stap 6

Verzamel al je leuke visitekaartjes en inspiratieplaatjes.
Als je meerdere klembordjes maakt, kun je per bordje een thema kiezen: festivals en evenementen, mooie kunstkaarten, shoppingadressen, culi-tips…

Stap 7

Klem je knipsels en kaartjes op het bord. Handig: maak een klembordje vast op je bureaubord. Zo waaien VIPapieren nooit meer weg!

Stap 8

Leg alle bordjes bij elkaar op de grond en bepaal de leukste compositie.

Stap 9

Bevestig de klemborden op de wand óf de achterkant van je kast. Schroef ze vast of gebruik dubbelzijdige plakstrips (Tesa Powerstrips).

Stap 10

Klaar is Kees! Je ziet nu in één oogopslag welke festivals, restaurants en winkeltjes nog op je wachten! Tip Indeelidee: door de achterkant zo te gebruiken, is een kast goed inzetbaar als roomdivider. Op deze manier creëer je een prima werkplek, waar je vanuit de rest van de ruimte niet tegenaan hoeft te kijken (en die je dus ook nooit hoeft op te ruimen).

Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie