Hoofdboard van canvas en plaatstaal

Een hoofdboard achter je bed zorgt ervoor dat je bed en daarmee de slaapkamer af is. Dit hoofdboard van canvas en plaatstaal is gemaakt van een stalen frame met daar overheen een zelfgenaaide canvas hoes en is afgewerkt met leren riemen. Het legergroen combineert mooi met petrol en antraciet.Bijzettafel €370,-, hoofdboard op maat gemaakt € 125,- (Combitex). Gebreid kussen € 107,- (Homestede). Sprei vanaf € 199,- (Suhka Amsterdam). Oude lijst € 10,-, bruine fles € 10,- (Van Dijk & Ko). Leren kussens vanaf € 89,- (SPDRLX). Linnen turkooizen kussens exclusief vulling € 27,-, blauwe kom € 3,50 (Nordal). Kleur: Pure & Original Classico muurverf kleur Country Blue per liter vanaf € 36,30 (De Ru). Lamp € 195,- (Brût Amsterdam). Bruine pot met deksel € 75,- (Six and Sons). Kussenslopen Mom in kleur Tobacco per stuk € 24,95 (wwww.vtwonen.be) Petrolkleurig linnen laken privébezit.

Nodig

  • 2 op maat gesneden stalen latten van 170x4x0,5 cm (lxbxd) met twee gaatjes op elk uiteinde
  • 2 stalen latten van 140x4x0,5 cm (lxbxd) met twee gaatjes op elk uiteinde
  • 8 moertjes met boutjes
  • canvasstof van 140×190 cm (bxl)
  • naaimachine
  • 5 gespen
  • garen
  • 150 cm leren band van 2,5 cm breed, of een stuk leer waar je dit zelf uit snijdt, of 5 leren riemen

Nodig

Stap 1
Laat bij een staalbedrijf de vier latten van 5 mm dik plaatmateriaal op maat snijden. Laat bij het staalbedrijf ook in elk uiteinde twee gaten boren, zodat je later de vier latten met elkaar kan verbinden tot een rechthoek met bouten en moeren. Dus de gaten moeten in op de hoekpunten op elkaar passen.

Stap 2
Zoom met de naaimachine met een canvasnaald de zoom in de bovenkant van het canvas om, dus de lange lengte van 190 cm.

Stap 3
Knip uit de canvas stof  links- en rechtsonder een vierkant van 12×12 cm uit. En werk deze overgebleven hoek af met een lockrand.

Stap 4
Nu gaan we de drie tunnels maken waar de stalen latten doorheen moeten kunnen. Sla de stof rechts, links en onder 6 cm om, speldt vast en stik door.

Stap 5
Knip of snij vijf leren banden van 20cm, en vijf stukjes van 5 cm voor de gespen.

Stap 6
Verdeel de vijf leren banden met gelijke ruimtes op de bovenkant van de hoes. Laat in een naaiatelier de leren banden aan de achterkant van de bovenkant het hoofdboardhoes vaststikken, dus op de zoom. Of maak het zelf vast met popnagels. En maak gaatjes in de leren banden om ze met de gesp later vast te kunnen maken.

Stap 7
Doe de gespen door de leren bandjes van 5 cm en laat de vijf bandjes met gesp vast zetten op 10 cm afstand vanaf de zoom. Of zet zelf de banden met gesp vast met popnagels.

Stap 8
Schuif door de tunnels links en rechts de latten van 140 cm hoog. En daarna de onderste lat van 170 cm lang.

Stap 9
Verbindt met de moeren en bouten de drie latten met elkaar.

Stap 10
Maak ook de bovenste lat van 170 cm lang vast aan de linker- en rechterlat en verbindt met moeren en bouten.

Stap 11
Sla de leren riemen om de lat heen en maak de riemen vast met de gesp.

Stap 12
Plaats het hoofdboard achter het bed van 160×200 cm. Maak het vast met twee haken in de muur.

Bron: vtwonen oktober 2014 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie