De leukste workshops deze zomer

De zomer is het ideale moment om creatief bezig te zijn, want met de langere dagen heb je tonnen extra energie. Een workshop is dus ideaal! Wij gingen op zoek en vonden deze creatieve toppers.

workshop weven3

Creatief met touw

Heb je ook al altijd willen weten hoe je die hippe weefgetouwen maakt? Eva van Het Atelier van Eva V legt het je met plezier uit. In drie lessen leert ze je je weefgetouw klaarmaken, verschillende knopen en weeftechnieken. Achteraf neem je je wallhanging én je weefgetouw gewoon mee naar huis! Meer info vind je op Eva’s site.

bloomon flower crown

Creatief met bloemen

Dat Bloomon en creativiteit hand in hand gaan, weten we al langer dan vandaag. Met hun workshops leren ze je de mooiste boeketten maken, maar deze zomer gaan ze nog een stap verder. Met het oog op de festivals trekken ze door Vlaanderen om flower crown workshops te geven. Dat doen ze op de leukste locaties: in Knokke geniet je van het uitzicht over het strand, in Mechelen geniet je van een drankje in de culinaire zomerbar Komeet en in Antwerpen heb je uitzicht over de hele stad. Tijdens het creëren van jouw meesterwerk geniet je van een hapje en drankje én je gaat niet met lege handen naar huis! Alle workshops zijn te vinden op de Facebookpagina. Uitgetest door de redactie van vtwonen!

Liever op een andere manier met bloemen aan de slag? Into the Wild Bloemen uit Gent organiseert een workshop waarin je wilde boeketten bloemen leert tekenen of schilderen. Zij zorgen voor een bloemenweelde in de workshopruimte, jij gaat naar huis met een prachtig boeket op papier!

mine paper sweet

Creatief met letters

Niet zo’n bloemen- en plantenfan of tekentalent maar wel graag met je handen bezig? Dan is een cursus handletteren misschien wel iets voor jou. Liesbet van Mino Paper Sweets toont je hoe je in een handomdraai een verjaardagskaart of mini-poster personaliseert met een boodschap in de sierlijkste letters. In Table Stories, waar de workshop plaatsvindt, brengt Anne van Teddy ook haar nieuwste collectie.

workshop styling fotografie

Creatief met foto’s

Fotografe Silvie Bonne organiseert samen met Liesbet van Mino een workshop Styling en Fotografie. Je krijgt de basisinformatie over styling en fotografietechnieken, en in de namiddag ga je dan zelf aan de slag om jouw eigen producten te fotograferen. Zo ga je naar huis met een hele fotoreeks én heel wat inspiratie! Meer info over de workshop vind je op de Facebookpagina.

bobbin hood workshop

Creatief met textiel

Barbara van Bobbinhood startte haar label toen ze zwanger was van haar eerste kindje. Een label voor duurzame kinderkleren, geproduceerd op een faire manier: Bobbinhood was geboren. Nu leert ze jou hoe je zelf kleren zeefdrukt, niet in donkere kamers maar gewoon aan de keukentafel! De hele maand september (en de maanden daarna) organiseert Barbara workshops op verschillende locaties en leert ze jou de kneepjes van het zeefdrukken. Toch liever thuis aan de slag? Op de site vind je ook free samples!

Creatief met kleur

Last but not least: als je zin hebt om net creatief bezig te zijn binnenshuis, dan zijn de back to school-workshops van vtwonen misschien wel wat voor jou! Deze keer gaan we aan de slag met kleur in je interieur. In drie weken leert vtwonen stylist Femke je een kleurkaart maken én toepassen in je interieur. De workshop is volledig gratis: je krijgt simpelweg wekelijks een videoles én een opdracht in je mailbox. Schrijf je hier in. Veel plezier!

Zin gekregen in nog meer workshops? Lees dan zeker dit artikel over de creatieve NUÏ-naaiateliers of volg een van deze leuke workshops.

Foto 4: Silvie Bonne – 5: Bobbinhood

nog meer: wooninspiratie