5x creatief amusement in huis

Ook al genoeg van dat eindeloze Netflix bingewatchen maar weet je niet hoe je al die extra vrije tijd kan vullen? Gelukkig hebben wij een aantal ideeën om jezelf creatief bezig te houden én je huis – want nu spendeer je daar immers extra veel tijd – op te fleuren! We zetten ze even voor je op een rijtje:

1. Geef je home office een upgrade met zelfgemaakte pennenbakjes

Nu veel van ons van thuis uit werken, hoeven we geen genoegen meer te nemen met een vrijgemaakt plekje aan de keukentafel. Tover een hoekje bij je thuis om tot een echte home office, en begin met het organiseren van je schrijfgerei. Lege blikjes van frisdrank of conserven worden met deze DIY-tip een perfecte organizer. Opgeruimd staat netjes!

2. Minimalistische boekenhangers

Hou jij van lezen? Geef je favoriete boeken met dit zelfmaakidee een ereplaats in je huis, of, zoals blogger Zoë van Zolea, fleur je lege badkamermuur op met de mooiste covers uit je boekenkast. Je kan de boekenhangers ook gebruiken om magazines (lees: de laatste nieuwe vtwonen) mee op te hangen.

3. Geef je kamerplanten een leuke hangplek

Planten fleuren je interieur altijd op en een paar plastic bakjes van snoep of afhaaleten heb je altijd wel in huis. Dat is al wat je nodig hebt om deze leuke, kleurrijke plantenhouders te maken die je boven je tafel of in een hoekje van de kamer kan ophangen. Wij worden daar instant vrolijk van.

4. Begin eindelijk met die bullet journal

Wij hebben altijd al willen beginnen met een bullet journal, maar het is niet eenvoudig om tijd vrij te maken om ook effectief een aanpak daarvoor uit te werken. Gelukkig hebben we nu wat extra tijd te vullen! Cynthia van Studio Vertess leert je maar al te graag de kneepjes van het vak. Als je binnenkort weer een druk sociaal leven hebt, weet je weer hoe je dat overzichtelijk kunt plannen!

5. Maak je eigen kunst

Heb je nog een kale muur waarvoor je nog geen leuke wanddecoratie vond? Maak van de gelegenheid gebruik om zelf aan de slag te gaan en je interieur een persoonlijke toets te geven met een zelfgemaakte poster. Nog een pluspunt: als je je eigen posters ontwerpt kies je helemaal zelf welke kleuren en formaten je gebruikt, zodat ze perfect bij jouw stijl passen.

nog meer: wooninspiratie