5x DIY woondecoratie van hout

Houten items zijn een graag geziene gast in het interieur. Dus waarom zou je die mooie decoratieve houten items niet gewoon zelf maken? Sprokkel wat hout bij elkaar of scoor een paar mooie planken en ga aan de slag met een van deze 5 DIY ideeën voor woondecoratie van hout.

Kunstige wandkandelaar

Geef je innerlijke ontwerper de vrije hand en tover een paar plankjes om tot een kunstige houten wandkandelaar. Maak ‘m zo groot of klein als je zelf wilt en kies de materialen naar wens. De ideale DIY van hout als je nog een hoop resthout hebt. Aan de slag!

Op een houtje

Dit zelfgemaakte droogbloemstuk is een waar kunstwerk. Voeg er een paar lieve kaartjes aan toe en je hebt een geweldig cadeau. Of maak er een voor jezelf met spreuken waar je blij van wordt. En het leuke is: omdat de blokjes losstaan, kun je dit stilleven steeds weer veranderen.

Klassieke kandelaar

Voor kandelaars geldt: hoe meer kaarsen hoe beter, want kaarslicht is dé sfeermaker. Op dit exemplaar van hout, een moderne knipoog naar de klassieke kandelaar met oor, kun je vier kaarsen kwijt in verschillende formaten. Zo maak je deze DIY-kandelaar van hout zelf.

LEES OOK
Hebben! Een wandkast met webbing

Abstracte muurkunst

Een tweeluik voor een prikkie, kom er maar eens op. Deze abstracte DIY-muurkunst is sowieso uniek, want het ontwerp van de vormen komt uit eigen hand. Je zou ook dit DIY-kunstwerk van multiplex kunnen proberen. Multiplex kun je makkelijk online bestellen in een stijl die bij jou past. Zo kun je extra snel aan de slag met deze DIY’s van hout.

LEES OOK
Vintage trend: de mushroom lamp

Houten onderzetters

Onderzetters komen altijd van pas, of het nu voor een theepot, pan of wijnglas is. Ga niet voor een afgezaagd model, maar een exemplaar dat ook zonder dat er iets opstaat een plaatje is om te zien. Extra leuk: deze unieke houten onderzetters maak je helemaal zelf.

nog meer: wooninspiratie