4 DIY-ideeën voor in de hal

De hal: het is ongetwijfeld één van de meest vergeten ruimtes in huis, op de wc na. Toch verdient het je aandacht, want wanneer mensen je huis binnenkomen, is de hal het eerste wat ze te zien krijgen. Door zelf creatief aan de slag te gaan, spaar je niet alleen heel wat uit… Je geeft er een ruimte ook écht karakter mee. Kleine wijziging, groot verschil? Deze DIY’s helpen je op weg om je hal leuk in te richten.

Van oude lades naar plantenkastje

Dat onze zolder vaak dient als handige opbergruimte voor oude rommel, schoolboeken en vergeten meubelstukken hoeven we je niet te vertellen. Maar heel soms vind je er ook schatten op terug. Laat dat nu net zijn wat we nodig hebben! Met een aantal oude lades kom je namelijk al heel ver. Verwijder de handgreepjes en schuur ze af met schuurpapier (of een machine, nog handiger!). Daarna kan je ze een likje verf geven. Is de rest van je hal neutraal, ga dan voor een opvallende kleur. Zo is het zomergevoel nooit ver weg! Plaats er wat kleine plantjes en fotokaders in et voila, je hal oogt al minder kaal.

Sleutelkapstok

Sleutels, ze staan waarschijnlijk bovenaan ons lijstje van spullen die we elke dag opnieuw vergeten. Om dat te voorkomen, hebben wij de ideale oplossing gevonden. Je maakt gewoon je eigen sleutelkapstok. Een echte eyecatcher die ook nog eens functioneel is! Hoe je dat doet, lees je hier. We kunnen je alvast verklappen dat je er geen grote aankopen voor moet doen.

Bank én opbergplaats

Boekentassen in de ene hoek, schoenen in de andere. Wanneer de kindjes thuiskomen van school lijkt er wel een bom ontploft. De hele hal ligt overhoop! Met deze bank is dat niet langer het geval. Je kan er niet alleen op zitten, het dient ook als handige opberger voor tassen, schoenen of speelgoed. Ga voor een bank in een opvallende kleur. Daarmee vrolijk je de boel meteen op en haal je een echt statement-item in huis! Jouw hal zag er nog nooit zo netjes uit.

Kapstok dots

Je interieur hoeft niet altijd uit te puilen van doorsnee items, zoals rechte vlakken en hoeken. Soms mag je ook eens out of the box denken. Neem dat gerust letterlijk, want met ronde, houten dots haal je een originele kapstok in huis! Door te spelen met zo’n ronde vormen doorbreek je je interieur en krijg je een speels effect. Ze zien er ook mooi uit, zijn praktisch en functioneel. Dus, waar wacht je nog op? Aan de slag!

Meer DIY-ideeën nodig? Je vindt ze hier!

Bron: beeld 1 – Tanja van Hoogdalem | beeld 2 – vtwonen 02-2017, styling en productie Gieke van Lon en Lotte Dekker, fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 3 – Ilona van Mamoesjka | beeld 4 – Aurélie van Haute van Lovelifelovefashion

nog meer: wooninspiratie