DIY: maak je eigen wandplank met leren banden

Wandplanken zijn onmisbaar in het interieur en altijd handig om mooie accessoires op te zetten. Met een paar planken op verschillende hoogtes creëer je snel je eigen pronkwand. Tegenwoordig zie je veel wandplanken die bevestigd worden met leren banden. Erg stoer! Bovendien kun je heel eenvoudig zelf een wandplank met leren banden maken.
DIY: Maak je eigen wandplank met leren banden

Wandplank met leren banden

Wat heb je nodig?
– 2 leren riemen
– 2 schroeven
– een plank (lengte kun je zelf bepalen)
– een gaatjestang voor leer
– een schaar
– een boor

Aan de slag

Knip de riemen op de gewenste lengte en maak er aan beide uiteinden gaatjes in met de gaatjestang. Zorg er wel voor dat deze gaatjes niet te dicht op het randje zitten. Zaag de plank op gewenste lengte of laat dit doen in de doe-het-zelfzaak. Boor op gelijke hoogte twee gaatjes in de muur en draai de schoeven, met de leren banden, er in. Leg als laatste de plank in de lussen en je wandplank is af!

Shop een wandplank online

Mocht je echt niet handig zijn of jezelf de moeite willen besparen, koop dan een mooie wandplank online. Deze exemplaren zijn ook erg mooi.

Butterfly Shelf van Serax, minimalistische wandplank van Figr1, wandplank van Universo Positivo, Fad wandplank van Zuiver, witte wandplank van IB Laursen, grijze wandplank van Done by Deer, Shelf wandplank van Frama, Zig Zag wandrek van pt,.

nog meer: wooninspiratie