DIY: een stijlvol én betaalbaar memobord

Wil je zelf een memobord maken, maar ben je in het bezit van twee linkerhanden? Geen probleem, want deze DIY is voor iedereen geschikt. Bovendien heb je weinig materiaal én tijd nodig. Snel naar de winkel en aan de slag!
Moodboard maken DIY

Memobord maken

Zin om aan de slag te gaan? Bekijk eerst waar het memobord komt te hangen. Maak je liever geen gaten in de muur? Je kunt het ook op een bureau of een sidetable plaatsen. Even mooi! Verzamel een ijzeren rek, verkrijgbaar bij de doe-het-zelfzaak of het tuincentrum, wat mooie knijpers en leuke postkaarten.

Hoe maak je een memobord?

Aan het rek zelf hoef je weinig te doen. Je kunt het desnoods groter of kleiner maken, maar het is dus al kant-en-klaar te koop. Let er bij het ophangen van de kaarten wel op dat ze bij elkaar passen. Dit geeft een rustig geheel. Behalve kaarten kun je er nog veel meer aan hangen. Wat dacht je van een lichtslinger, verfstalen of veren? Het meeste kun je met een knijper bevestigen, maar anders komt een bol touw altijd van pas. Simpel toch?

Maak je memobord compleet

Wandrek van House Doctor, muurvlag van A Little Lovely Company, slinger vlaggetjes van Kidsdepot, prikbord van Bloomingville, metalen knijpers van Wonen voor jou, clips van House Doctor, DIY Chain Lightbox van Fisura, kaart van The Gift Label, weekplanner van Design Letters en wandrek van Madam Stoltz.

Beeld: 1. Alvhem – 2. House Doctor

nog meer: