Dekenkist maken

Een dekenkist of opbergkist is praktisch en zorgt ervoor dat spullen uit het zicht zijn. Een dekenkist is daarom een goede toevoeging aan de kinderkamer. Wij geven je tips voor het maken van een dekenkist! 
Dekenkist maken

Dekenkist maken

Knuffels, speelkleden, boeken, auto’s, je wilt alles netjes opbergen. Een dekenkist komt daarom altijd van pas. Wanneer je zelf een opbergkist maakt, kun je hem aanpassen aan jouw voorkeuren. De maat, de vorm, de kleur, je bepaalt het allemaal zelf! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een kist te maken met een platte deksel. Leg er een paar leuke kussens op en je hebt meteen een leuk bankje in de kinderkamer.

Bouwtekening dekenkist

Bij het maken van een dekenkist is het aan te raden om te werken volgens een stappenplan. Hornbach legt op haar website stapsgewijs uit hoe je een dekenkist van steigerhout in elkaar timmert. De bijpassende tekeningen, tips en boodschappenlijst maakt het werk een stuk makkelijker. Ook op de website van Karwei staat een duidelijke werkbeschrijving voor het maken van een opbergkist.

Nog meer zelfmaakideeën

Op vtwonen staat een soortgelijk artikel over een speelgoedkist bouwtekening. Dit artikel helpt je ook op weg bij het maken van een dekenkist.

Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie