Even een rondje langs tapijten met abstracte vormen

Prints hebben een groot effect op een ruimte. Zo maken romantische bloemenprints je huis vrolijker, zachte rondingen brengen warmte en strakke lijnen zorgen voor rust. En tapijten met abstracte vormen? Deze maken je huis kunstzinnig en persoonlijk. Kijk maar!

vtwonen 04-2021 | vide slaapkamer met vloerkleed en wit opgemaakt bed

De kracht van het tapijt

Het effect dat een tapijt kan hebben op een ruimte kan soms nog wel eens een beetje onderschat worden. Zonde, want doordat een tapijt vaak een groot deel van de vloer beslaat, is het echt een item dat de basis van je interieur kan vormen. En waarmee je dus ook meteen de toon kunt zetten.

Het is uiteraard belangrijk dat je bij het kiezen van een tapijt let op de rest van het interieur. Let op de grootte en vorm van de ruimte en kies daar het tapijt op uit. Maar ook kleur en materiaal zijn belangrijk. Heb je een stenen vloer? Dan is het een goed idee om een warme kleur of zachte stof te kiezen. Bij een houten vloer kun je dan weer sneller gaan voor een recht tapijt met strakkere vormen.

LEES OOK
Zo koop en kies je het juiste tapijt

Grafische prints

Abstracte vormen en grafische prints geven je huis een kunstzinnige uitstraling en maken het daarnaast ook persoonlijker. Tapijten met abstracte vormen hebben de gave om een extra dimensie aan een ruimte te geven. Tapijten met grafische prints zijn er echter in alle soorten en maten en iedere variant heeft weer een andere uitwerking op je interieur.

Het Zuiver Dream tapijt heeft een licht en zacht kleurenpalet, hierdoor wordt het interieur rustiger. Maar als je dan kijkt naar het Anat tapijt van Kave Home, zien we een veel meer uitgesproken patroon. Voor welke creatie ga jij?

LEES OOK
5 redenen om te kiezen voor een rond tapijt

nog meer: wooninspiratie