De mooiste daybedden op een rij

Het daybed is het meest functionele meubel van het moment: zonder er iets voor te doen heb je een bed, lounger, bank en logeerbed in een. Ideaal dus zo’n bed voor overdag, en hij ziet er ook nog eens geweldig uit. Maar waar moet je opletten bij het kopen van dit meubelstuk? En welke moet je echt zien? 

Wat is het eigenlijk

Een daybed, de naam zegt het al, is een comfortabele ligbank waarop ook overdag gemakkelijk en comfortabel een dutje gedaan kan worden. Daybeds vallen onder de zogenaamde loungebedden en zijn er vooral op gemaakt om zo comfortabel mogelijk te relaxen. Na een lange dag is dit bed de uitkomst.

Functioneel en mooi

Het daybed koop je niet alleen ter decoratie, maar waarschijnlijk ook voor de functionaliteit. Zo kun je het meubel in elke ruimte van het huis plaatsen, kun je er op zitten en liggen, is het ook geschikt voor kinderen en kan het de blikvanger zijn in de ruimte. Het meubelstuk is ideaal dus als bijmeubel in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in een ruime slaapkamer. Met de toevoeging van een plaid en een aantal mooie sierkussens maak je dit bed helemaal af.

Daybed buiten

Een daybed kan ook buiten! Online kun je verschillende exemplaren voor buiten kopen. Je kunt ook nog kijken bij de tuinmeubels. Op vtwonen.nl in het inspiratiegedeelte vind je meer inspiratie en hoe je ze zelf een kunt maken, mocht je hier geen geschikt exemplaar vinden. Heerlijk! Je eigen, verstelbare ligbed gemaakt van hout. Leg er een lekkere dikke matras op en je hebt een wel heel comfortabel ligbed voor buiten.

Nog niet jouw favoriete daybed gevonden? Bekijk dan hier alle daybeds en hieronder onze selectie van de mooiste exemplaren.

Onze favoriete daybedden:
Bron beeld: BePureHome

nog meer: