De leukste zomerfestivals

Fladderende jurkjes, een picknickkleed en fijne muziek: het festivalseizoen is weer geopend! Dans op blote voeten bij Festival Mundial, ga duurzaam daten bij eFFect festival of pak je surfplank bij MadNes.

Festival Mundial

Oerol – 12 t/m 21 juni

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Festival Mundial – 27 & 28 juni

Houd je van dansen en lekker eten? Dan moet je op 27 en 28 juni bij Festival Mundial in Tilburg zijn. Mundial is een kleurrijk en cultureel festival vol goede muziek (o.a. La Pegatina, Will and The People, Gabriel Ríos en Jungle By Night) dans, theater, circus en heerlijk eten.

eFFect festival – 27 & 27 juni

Voor wie zich graag bezig houdt met duurzaamheid en zich inzet voor een betere samenleving, is eFFect Festival hét feestje deze zomer. Op 27 en 28 juni vindt in Vlijmen een festival van duurzame, sociale en culturele initiatieven plaats. Er is o.a. een markt van eerlijke streekproducten en een makersdorp waar je als bezoeker actief aan de slag kunt gaan. Extra fijn: het festival is gratis!

eFFect festival

MadNes festival – 3 t/m 5 juli

MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer en zal deze zomer haar 8e jaar vieren op strand Nes, Ameland. Naast het genieten van zon en strand, kun je heerlijk dansen bij 25 bands en DJ’s en rondjes draaien in het kleinste reuzenrad van Europa.

MadNes

Mañana Mañana – 28 t/m 30 augustus

Tranquilos amigos y amigas, mañana mañana: wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Bij het driedaagse festival Mañana Mañana in Hummelo doet iedereen het kalm aan. Je kunt er genieten aan het water van de broeierige laatste zomerzon, fijne akoestische orkestjes, theater in het bos en een zelf gevangen visje. En je kan blijven slapen!

manana manana

Bron beeld: Festival Mundial, MadNes festival, eFFect festival en Mañana Mañana

nog meer: wooninspiratie