De design woonstijl: zo pas je ‘m toe

Hoeveel verschillende designstromingen er ook zijn, designfans houden allemaal van mooie lijnen, iconische meubels en zorgvuldig af- en uitgewerkte details. Die kun je dan zo afstemmen dat je precies de juiste balans krijgt. Kun je wel wat hulp gebruiken hierbij? Zo pas je de de design woonstijl in jouw interieur toe.

Design kleuren

De design woonstijl heeft vaak een witte basis, volgens sommige mensen steriel of saai. Maar kijk, deze woonkamers bewijzen het tegendeel. Wit is sfeervol, aaibaar, gevarieerd, leefbaar en boeiend, want het bestaat in heel veel tinten die je allemaal kunt combineren. Door de dag heen verandert het licht en daarmee ook de kleuren; dat gaat nooit vervelen.

Op een wit canvas krijgen je designklassiekers alle eer die ze verdienen. En je kunt nog eens een statement kwijt in een witte kamer. Zoals de blauw-wit gestreepte deuren in de woonkamer rechtsonder. 

Een kleurenpalet doet je soms denken aan een bepaalde designstijl. Zo’n palet kun je gebruiken om items met elkaar te combineren, ook al hebben ze verder niet zo veel gemeen. Of het nu een draadstoel is of een ansichtkaart.

Design accessoires en kunst

Kunst met een eenvoudige afbeelding en accessoires komen het mooist tot hun recht als er niet te veel afleiding is die je blik een andere kant optrekt. Maar omgekeerd kan wel. Wanneer vormen of afbeeldingen elkaar aanvullen, krijg je een compact geheel waar niets meer op af te dingen is. Heb je het gevoel dat een kamer of stilleven nog niet helemaal klopt? Kijk of het helpt als je iets weghaalt, dat doet soms wonderen.

Kasten om te pronken

Een kast is niet alleen functioneel als je er gebruiksvoorwerpen of boeken in kunt bewaren. Schoonheid heeft ook een functie, namelijk dat je ervan kunt genieten. Een vintage kast, of het nu om een buffet-, wand- of vakkenkast gaat, is altijd een aanwinst voor de design woonstijl. Want ergens moet je al dat moois kwijt, en waar beter dan daar? 

Voel je niet bezwaard om een design stoel opnieuw te laten bekleden als de lijnen daardoor mooier tot hun recht komen, of als hij zo beter in de kamer past.

Sterker nog, misschien blijkt hij ineens mooier dan ooit.

Shop de design woonstijl…

nog meer: wooninspiratie