Daybed: bed, bank en chaise longue in één

Een daybed is het ideale meubel. Mooi en multifunctioneel. Je kunt een daybed gebruiken als logeerbed, als bank of om op te loungen. Kleed het af met kussens en accessoires om op een makkelijke manier kleur in je interieur te brengen.

Heerlijk relaxen

Een daybed is ene combinatie tussen een bed, een chaise longue en bank, daardoor is hij heel multifunctioneel. Het daybed is niet nieuw, zelfs in de Chinese Ming dynastie werden er al daybeds gebruikt in de paleizen. Tegenwoordig zijn de gelukkig een stuk comfortabeler en zijn ze het ultieme loungemeubel.

Daybed kopen

Een daybed is er in veel soorten stijlen. Op de foto zie je een Indiaas daybed, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een modern leren daybed van Piet Boon. Op Myhomeshopping.nl kun je daybeds kopen voor zowel binnen als buiten.

Indiaas gestyled

Het authentieke daybed op de foto van onbehandeld hout uit India krijgt kleur door de fluwelen kussens en quilt. Het kleurenpalet bestaat uit de sprekende kleuren geel, turkoois, en smaragdgroen. Het mosgroen van de quilt blust de felle kleuren wat af.

Bohémien stijl

Dit meubel past natuurlijk perfect in de bohémien stijl. Combineer items uit verschillende oosterse landen voor een kleurrijk resultaat. Een bohémian interieur bereik je door veel kleur te gebruiken. Combineer de kleuren paars, geel en oranje. Omdat téveel kleur het geheel te druk kan maken, kun je het best zorgen voor een rustige/natuurlijke tint op de muren als basis voor je bohémien inrichting.

Daybed zelf maken

Heerlijk! Je eigen, verstelbare ligbed gemaakt van hout. Leg er een lekkere dikke matras op en je hebt een wel heel comfortabel ligbed voor buiten. En ja, die kun je zelf maken. Kijk bij daybed maken voor de instructies.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: vtwonen februari 2010 | Fotografie Jeroen van de Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie