Computerkast: dag lelijke computer

De computer een leuke en goede plek geven blijft lastig. Het apparaat is niet mooi en vooral als je hem in de woonkamer hebt staan, wil je hem zoveel mogelijk uit het zicht hebben. De oplossing is een computerkast. Wordt de pc niet gebruikt, gaan de deurtjes dicht en is hij uit het zicht.

Computerkast

Verschillende computerkasten

Online zijn er verschillende computerkasten te koop. Het principe is hetzelfde. De kasten bestaan voornamelijk uit twee grote deuren met daarachter verschillende vakken, schappen en lades. Bij de Wehkamp vind je een hele mooie massief grenen kast met een uitschuifbaar werkblad.

Ook bij de Ikea vind je een computerkast. Hierbij is de pc of laptop niet uit zicht, maar de kast beschikt wel over handige opbergvakken voor alle apparatuur.

Computerkast maken

Op het internet is niet echt veel informatie te vinden over het maken van een computerkast. Maar als je zelf een beetje logisch nadenkt, uittekent en naar veel voorbeelden kijkt (zoals de bovenstaande kast van de Wehkamp), kan je wellicht zelf wel bedenken hoe je een computerkast maakt. De basis is een grote kast met twee deuren, bijvoorbeeld een linnenkast. Je haalt alle bestaande planken uit de kast en zaagt van houten MDF platen nieuwe planken op de juiste maat. Computer er in en je hebt een prachtige computerkast.

Computertafel maken

Op onze site hebben we wel een hele leuke zelfmaker voor een computertafel maken. Van een Ikea eettafel en verschillende houten platen en latten maak je een computertafel met kast. Schilder het geheel in een leuke kleur naar keuze en je hebt een hele fijne en mooie werkplek. Bekijk het stappenplan voor deze computertafel.

Ideeën voor de werkkamer

Op de blog van 101 vind je meer leuke sfeerbeelden ter inspiratie voor je werkkamer. Gebruik deze als uitgangspunt voor je eigen studeer- of hobbyplek.

Bron: BHG

nog meer: wooninspiratie