Comfortabel wonen in een studio

Kokkerellen, werken, slapen en leven: in een kleine studio is het flink multitasken. En om dit zo comfortabel mogelijk te maken, wil je natuurlijk alles uit je vierkante meters te halen. Hoe? Wij zetten vijf tips voor het indelen van een studio op een rij.

Roomdivider

Slapen en leven houden we het liefst gescheiden, óók in een studio zonder muren. Boots met een roomdivider een veilige cocon na, om je na een drukke dag in terug te trekken. Hang er een gordijn tussen, zet een luxe kamerscherm of hoge kast voor het slaapgedeelte of plaats een op maat gemaakte tussenwand van hout. Gebruik de roomdivider slim: een gordijn neemt weinig ruimte in beslag, terwijl een tussenwand de wereld aan extra mogelijkheden biedt.

Opbergruimte

Op een kleine oppervlakte is het slim om de ruimte maximaal te benutten. Denk in oplossingen en gebruik de ruimte die je wél hebt. Hoge muren? Ga dan voor een kastenwand die de muur tot aan het plafond vult, een zee aan opbergruimte! Overweeg ook een hoog bed, om spullen letterlijk onder het bed te schuiven. En voor de waaghalzen is er de hoogslaper: de ruimte onder het bed fungeert prima als inloopkast of privé werkplek.

Zelf aan de slag? Maak een bed met opbergkast.

Multifunctioneel

Bepaal van tevoren wat belangrijk is en probeer ruimte te winnen met meubels die minder van belang zijn. Thuis aan het werk? Dan is een fijne werkplek een pré. Diner voor twee? Dan zijn vier eetkamerstoelen misschien overbodig. Maak praktische keuzes en investeer in items met twee gezichten: veel eetkamertafels dienen óók als bureau en banken als opberger.

Van de vloer

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar less is more. Een gouden regel bij het indelen van een studio. Houd het bij de basis en voorkom té veel spullen op de vloer. Een zacht vloerkleed mag natuurlijk altijd, maar ga met vazen, ornamenten en kunstwerken de lucht in en bevestig verlichting aan de muur of het plafond.

Licht en luchtig

Een balzaal zal het nooit worden, maar met het juiste licht en kleurgebruik ontstaat er wel een ruimtelijk gevoel. Maak grote items minder zwaar door te kiezen voor lichte tinten, zoals een zandkleurige bank en een lichte, houten kast. En wat dacht je van transparante designs? Glazen bijzettafels en doorzichtige eetkamerstoelen nemen meteen een toef luxe mee en zijn bijna onzichtbaar.

Shop alles voor een studio…

nog meer: wooninspiratie