Dé checklist om december relaxed te beginnen

Yay! December staat voor de deur en dat betekent feestjes, gezelligheid en samenzijn. Maar ook: Sinterklaas- en kerstcadeautjes kopen, kerstkaarten versturen, het feestdiner voorbereiden en nog zoveel meer! Relax, want wij hebben een checklist én een hoop inspiratie voor jou. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en ga je december helemaal zen in. 

Dag decemberstress!

✔ Het klinkt misschien logisch, maar heb je wel voldoende inpakmateriaal in huis? Denk aan inpakpapier, plakband, lintjes en een schaar.

✔ Heb je ook al aan Sinterklaas-cadeautjes gedacht? Vergeet je schoentje niet te zetten!

✔ En wanneer de Sint het land uit is: de kerstboom. Ga je voor een echt exemplaar met geurende takken? Wacht dan niet te lang, want de mooiste kerstbomen zijn het snelst weg. Je kunt ‘m altijd nog tijdelijk in de tuin of op het balkon zetten. Liever geen vloer bezaaid met naalden? Er zijn heel wat creatieve alternatieven voor de traditionele kerstboom, denk maar aan onze vtwonen wandkerstboom. Die versier je net als een echte boom met slingers en lichtjes, maar kan je ook decoreren met leuke foto’s of kerstkaartjes.

✔ Hoe breng jij dit jaar die feestelijke kerstsfeer in je interieur? Ga je voor creatieve DIY-aankleding of hou je het liever bij traditionele sfeermakers? Haal dan je kerstdecoratie van de zolder en begin met versieren!

✔ Wie verras jij dit jaar met een kerstkaart? Maak van tevoren een lijst met alle geadresseerden en haal kerstkaarten, enveloppen en postzegels in huis. Verstuur de kerstkaarten op tijd, want je weet uiteraard nooit hoe lang de postbode er zal over doen om je enveloppe te bezorgen.

✔ Wacht niet te lang met het kopen van kerstcadeaus. Vlak voor kerst duikt iedereen de stad in en dat betekent: chaos! Hoe leuk kerstshoppen in de stad ook is, vergeet niet dat je ook gemakkelijk online kan shoppen. Heerlijk vanuit je luie zetel cadeautjes kiezen en die vervolgens bij je thuis laten bezorgen, zo gemakkelijk! Maar… plaats je bestelling op tijd zodat je cadeau zeker niet te laat aankomt. Vind je’t moeilijk om het perfecte geschenk te vinden? Met onze giftfinder vind je gegarandeerd de ideale kerstgeschenkjes!

✔ Heb je intussen al je cadeaus gevonden? Inpakken maar! Dat kan natuurlijk met een standaard rol inpakpapier, maar een creatief ingepakt cadeau is natuurlijk zoveel leuker om te geven én krijgen. Pak je cadeau in met stof of oude boeken, versier ze met groen of maak je eigen inpakpapier.

✔ Plan je kerstdiner. Kerstmis betekent: gezellig met vrienden en familie tafelen. Ga je thuis dineren? Zoek van tevoren al wat recepten, maak een boodschappenlijstje zodat je niks vergeet en haal op tijd de boodschappen in huis.

✔ Liever geen aanrecht vol afwas? Reserveer ruim op tijd jouw favoriete restaurant, zodat je verzekerd bent van een plekje voor al jouw dierbaren. Wij selecteerden de leukste hotspots door het hele land.

✔ Drink jij wel eens graag een wijntje tijdens de feestdagen? Laat je dan adviseren voor de lekkerste wijnen passend bij jouw kerstmenu. Haal ook alvast de champagne in huis om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

✔ Het kerstdiner is uiteraard niet compleet zonder een feestelijk gedekte tafel. Kleed de tafel aan met een stijlvol tafellakeneetbare naamkaartjeshouders en fonkelende kaarsen en haal je mooiste servies uit de kast. Aan welke kersttafel wij het liefst aanschuiven?

✔ Last but not least: geniet tijdens de feestdagen van je familie, vrienden en het lekkere eten. Praten, proeven, dansen: daar kan geen decemberstress tegenop. Fijne feestdagen!

nog meer: wooninspiratie