Dé december checklist om de feestdagen rustig te beginnen

Yay! December staat voor de deur en dat betekent cadeaus inkopen, kerstkaarten versturen, het kerstdiner voorbereiden en veel meer. Relax, want wij hebben een december checklist én inspiratie voor je, waarmee jij de feestdagen helemaal zen in gaat. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Dag stress

Pakjesavond staat voor de deur, alle verlanglijstjes verzameld? Bundel ze in een persoonlijke Grote Cadeauboek en bepaal van tevoren wat je voor iedereen gaat kopen. Haal alles liever gisteren dan vandaag in huis en voorkom last-minute inkopen. Drukke binnensteden proberen we natuurlijk te vermijden. Carte blanche gekregen? Vindt in onze shop de leukste cadeaus voor ieder budget.

De december checklist:

✔ Het klinkt logisch, maar heb je genoeg inpakmateriaal in huis? Denk aan inpakpapier, plakband, lintjes en een schaar.

✔ Pakjesavond betekent ook; pepernoten en chocoletters. Sla alvast een voorraad in.

✔ Oké, de Sint is het land uit. What’s next? De kerstboom. Ga je voor een echt exemplaar met geurende takken? Wacht dan niet te lang, want de mooiste bomen zijn het snelst weg. Liever geen vloer bezaaid met naalden? Er zijn zat creatieve alternatieven voor de kerstboom te bedenken.

✔ Hoe breng het huis dit jaar in kerstsfeer? Doe de test en ontdek welk kersttype jij bent. Klaar? Dan kan de kerstdecoratie van zolder worden gehaald en kan het optuigen beginnen!

✔ Wie verras jij dit jaar met een kerstkaart? Maak van tevoren een lijst en verstuur de kerstkaarten, enveloppen en postzegels optijd.

✔ Hoe leuk kerstshoppen ook is, online is een heleboel te bestellen. Super relaxed én je kunt het thuis laten bezorgen. Plaats de bestelling op tijd, anders ligt je cadeau te laat onder de kerstboom.

✔ Cadeaus allemaal binnen? Inpakken maar! Dat kan natuurlijk met een standaard rol inpakpapier, maar een creatief ingepakt cadeau is natuurlijk veel leuker om te geven én krijgen. Pak de cadeaus in met zelfgemaakt inpakpapier of versier ze met groen.

✔ Plan het thuisdiner. Zoek van tevoren lekkere recepten, maak een boodschappenlijstje en haal op tijd de boodschappen in huis.

✔ Niet vies van een wijntje tijdens de feestdagen? Laat je online adviseren voor de lekkerste wijnen passend bij jouw kerstmenu. Haal ook alvast de champagne in huis om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

✔ Het kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder een feestelijk gedekte tafel. Kleed de tafel aan met een stijlvol tafelkleed, fonkelende kaarsen en haal je mooiste servies uit de kast. Aan welke kersttafel wij het liefst aanschuiven? Aan deze basic tafel of een tafel met een gouden randje.

✔ Last but not least: geniet tijdens de feestdagen van je dierbaren en het lekkere eten. Daar kan geen decemberstress tegenop. Fijne feestdagen!

nog meer: wooninspiratie