Ingetogen luxe voor de feestmaand

De decembermaand is aangebroken, en de winter doet zijn intrede; de dagen zijn kort en kil, en we trekken ons terug in onze huizen, op zoek naar geborgenheid. Dit is de maand van warmte en gezelligheid, van tradities en een tikkeltje melancholie. De ultieme gelegenheid om ons huis weer eens heerlijk aan te pakken en op te doffen, en welke trendkleur past daar nu beter bij dan koper?

Kleurtrend Warm Winterglow = Kerstdecoratie

Koper

Koper is weer helemaal terug van weggeweest, en dan niet alleen als accentkleur of materiaal voor woonaccessoires, maar ook als een echte trendkleur voor grote oppervlaktes, zowel vertaald in metallic verf voor de wand, als een matte muurverf; je moet wel even durven! Daarnaast zien we deze trendkleur ook vertaald in diverse subtielere kleurenpaletten; van zachte nudes via koraalroze tinten naar uitbundig koper. Zelfs vergrijsde terracotta tinten vallen binnen dit palet.

Zowel de kleur als het materiaal koper is natuurlijk uitermate geschikt voor de feestelijke decembermaand, het straalt iets warms en gemoedelijks uit. Tegelijkertijd geeft koper, door de subtiele glans, een gevoel van luxe, zonder te overdadig of schreeuwerig te zijn.

Inspiratie uit de natuur

Omdat koper een natuurproduct is, laat het zich bijzonder goed combineren met zachte natureltinten en eerlijke, pure materialen als hout, wol en keramiek. Deze materialen brengen we niet alleen aan in ons interieur, door middel van enkele meubelen of accessoires, maar hout leent zich bijvoorbeeld ook uitstekend voor het bekleden van muren en deuren; kies dan voor vergrijsd sloophout, als tegenhanger voor het warme koper.

Subtiele kleuren

Om het geheel in evenwicht te brengen, combineren we deze warme natuurlijke tinten en materialen met de frisse subtiele kleuren van celadon keramiek en vergrijsd jade. Deze combinatie brengt elegantie en balans in dit kleurenpalet. Deze volle maar verfijnde pastel groenen lenen zich bij uitstek voor gebruik op grote oppervlaktes zoals muren, en komen het meest tot hun recht in een poederachtige matte muurverf.

Denken we aan de winter, dan denken we ook al snel aan sneeuw. Wij gebruiken in ons kleurenpallet geen spierwit, maar een zachte vergrijsde non-kleur, zodat de koper en natureltinten nog beter tot hun recht komen. De combinatie van het warme koper en de zachte subtiele, natuurlijke kleuren stralen comfort uit en geven wat meer licht in de donkere tijden. Met deze kleuren komen we de winter wel door!

Bron: 1: 101 Woonideeën december 2012, pagina 77 | Productie & Styling Gieke van Lon | Fotografie Fotolemaire.nl – 2. 101 Woonideeën december 2011, pagina 22 | Productie & Styling Barbara Groen | Fotografie Fotolemaire.nl 3. 101 Woonideeën november 2011, pagina 93 | Productie & Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Eric van Lokven – 4. 101 Woonideeën december 2011, pagina 89 | Productie & Styling Maaike Koorman | Fotografie Bart Brussee – 5. 101 Woonideeën december 2011, pagina 26 | Productie & Styling Barbara Groen | Fotografie Fotolemaire.nl – 6. 101 Woonideeën december 2011, pagina 27 | Productie & Styling Barbara Groen | Fotografie Fotolemaire.nl

Gemaakt door: Anne-Marie Ross van 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie