Bouwtekening meubels

Als je handig bent met hamer en zaag is het erg leuk om zelf meubels voor de kinderkamer te maken. Zo heb je altijd een uniek exemplaar. Denk aan een bed, een bank of een speelgoedkist. Wat niet mag ontbreken is natuurlijk een duidelijke bouwtekening. 

Meubels bouwtekening

Bouwtekening hoogslaper

Een hoogslaper is het perfecte bed voor in een tienerkamer. Het bespaart ruimte en is ook nog eens erg stoer. Er zijn allerlei verschillende soorten hoogslapers. Zoals een hoogslaper met of zonder bureau. Een halfhoogslaper en zelfs een stapelbed. Voor duidelijke bouwtekeningen lees je het artikel bouwtekening hoogslaper (met bureau).

Kinderbed zelf maken

In het artikel over bouwtekening kinderbed vind je handige websites voor werktekeningen van leuke kinderbedden. En niet alleen maar standaard bedden. Ook een sprookjesachtig oosters bed, een prinsessenbed en een stoer Viking bed. Je kunt direct aan de slag.

Bouwtekening meubels steigerhout

Steigerhout is een mooie robuuste houtsoort. Na een goede bewerking is het perfect voor een stoere kinderkamer. Als je zelf meubels wil maken van steigerhout, kan je terecht bij het artikel over steigerhout bouwtekening. Van verschillende soorten meubels vind je hier de bouwtekening. Daarnaast lees je er handige tips over de eigenschappen en het bewerken van steigerhout.

Bouwtekening wieg en ledikant

Ook voor de babykamer kan je uiteraard zelf meubels maken. Bijvoorbeeld een wieg en ledikant. Deze meubels vragen wel een grote nauwkeurigheid. Bijvoorbeeld over de afstand tussen de spijlen en de afwerking van het hout. In het artikel over ledikant / wieg zelf maken word je op weg geholpen bij het maken van een babybedje.

Speelgoedkist bouwtekening

Een speelgoedkist is heel makkelijk zelf te maken. En het is een erg leuk en praktisch meubelstuk voor in de kinderkamer. Al het speelgoed slingert niet meer door de hele kamer. Maar het zit netjes opgeborgen in de zelfgemaakte speelgoedkist. Lees het artikel speelgoedkist bouwtekening voor handige tips.

Meubels verven

En is je meubel voor in de kinderkamer helemaal af? Dan geef je hem natuurlijk een kleur die bij de kinderkamer past. Wit, grijs of een opvallende kleur. Het is belangrijk om het meubelstuk eerst goed in de grondverf te zetten. Daarna kun je hem aflakken met zijdeglansverf. De zijdeglansverf is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleuren. De verf van Bestel-verf.nl is op waterbasis en dekt goed. Gebruik voor de verf in de baby- of kinderkamer altijd verf op waterbasis, zo voorkom je dat er giftige stoffen in de ruimte vrijkomen.

Bron: Praxis

nog meer: wooninspiratie