Borduren op woonaccessoires

Dat borduren niet alleen voor tuttebellen is dat weten we natuurlijk allang! Borduursels in je interieur zijn helemaal hip. Je kunt door te borduren de leukste woonaccessoires maken. Of het nou gaat om een kussentje, een lampenkap of een wandversiering. Heerlijk ’s avonds op de bank met naald en garen ouderwets borduren. Bekijk hieronder de leukste borduurpatronen en ideeën.

Borduren op woonaccessoires

Een geborduurd kussen met een vogeltje of hartje erop. Of een dekbedovertrek met een goot borduursel. Het kan allemaal, en het is helemaal niet moeilijk. Zonder de weet van allerlei borduursteken versier je allerlei woontextiel met borduursels. Bekijk het borduurkussen en het borduurovertrek voor de patronen.

Wist je dat je zelfs kunt borduren op een lampenkap? Met een knal gekleurd garen wordt die eenvoudige effen kap ineens heel bijzonder. Bekijk de zelfmaker lampenkap borduren voor het stappenplan en borduurpatroon.

Borduurringen aan de muur

Eigenlijk staat dat borduurwerkje ontzettend leuk in de borduurring waar je hem normaal gesproken in maakt. Laat het borduurwerkje eens gewoon zitten en hang hem met borduurring en al aan de muur. Hoe meer je er bij elkaar hangt, hoe leuker. Geeft een heel vintage effect. Borduurringen zijn te koop bij Borduurbrink.

Borduur patronen

Een duidelijk borduurpatroon is erg belangrijk bij het borduren. Gelukkig zijn er op het internet ontelbaar veel soorten borduurpatronen te vinden. Waaronder ook gewoon op deze site, het borduurwerk met een twist is een heel eigentijds en vrolijk werkje.

Meer borduurpatronen vind je op de Borduursite, bij dmc-USA en bij The Flossbox.

nog meer: wooninspiratie